Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAT dă noi DETALII pentru turiști, după SCANDALUL privind anunțul MAE: CUM sunt testați românii

Organizatia Elena de Turism
Milos Cyclades Grecia vacanta

Autorităţile elene nu au făcut un anunţ referitor la testarea obligatorie a turiştilor care intră în ţară prin punctele de frontieră terestre, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) remis joi AGERPRES.

Citește și: Răsturnare de situație! Ambasada Greciei, precizări după anunțul MAE: Testarea la graniță rămâne aleatorie

Reacţia ANAT vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid, conform News.ro.

 

"Un anunţ publicat ieri (miercuri, n.r.) pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluat de mass-media a generat panică în rândul turiştilor. Anume, că toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid. Autorităţile elene nu au făcut un astfel de anunţ, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent şi aşa cum procedează şi alte ţări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic şi din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie", subliniază ANAT.

Potrivit patronatului din turism, un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări, iar orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice.

"Fireşte, ANAT solicită şi autorităţilor elene să optimizeze controalele la frontieră, deoarece o staţionare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiştilor care intră în Grecia dar şi pot afecta turismul elen", se mai arată în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.