Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAT, reacție după insolvența Terra Tourism - Turiștii afectați pot primi despăgubiri uriașe

AP
bani

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță că a luat la cunoștință de pe pagina de internet a agenției Terra Turism, prin anunțul publicat vineri, că agenția - membră ANAT - va declanșa procedura de insolvență, iar turiștii afectați pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro.

„Ulterior, agenția Terra Tourism a închis orice canal de comunicare”, arată un comunicat al Asociației, conform Mediafax.

„Cu părere de rău vă anunţăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecinţă, vom declanşa procedura de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism”, este mesajul primit de către clienţii şi partenerii agenției.

Țeapă în turismul românesc! O agenție intră în faliment: clienți lăsați fără vacanțele pe care le-au plătit deja

„Deși numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat, situația este regretabilă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiștii se pot adresa asiguratorului agenției (polița de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiți în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliței de asigurare. Reprezentanții juridici ai ANAT sunt la dispoziția turiștilor pentru a le oferi consultanță în demersurile privind înscrierea la masa credală”, arată comunicatul ANAT.

Asociația Agențiilor de Turism precizează că în ultimii doi ani a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turiști în cazul intrării în insolvență a agenției de turism, dar „nu s-a ajuns la un consens”.

Noua Directivă UE nr 2302/2015, care va fi transpusă și în legislația românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT își exprimă „determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condițiile necesare pentru garantarea efectivă și reală a pachetelor de servicii turistice și pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agențiilor de turism din România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.