Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anatol Țăranu: Într-o țară săracă corupția prin definiție nu poate fi eradicată

timpul.md
anatol taranu

„Într-o țară săracă corupția prin definiție nu poate fi eradicată”, este declarația făcută de comentatorul politic, Anatol Țăranu, la Jurnal TV.

Țăranu spune că așteaptă cu nerăbdare ca noul Guvern să-și prezinte programul de guvernare pentru a vedea dacă în program se va păstra „tribunalul anticorupție”, transmite jurnal.md.

„Societatea așteaptă acțiuni concrete. Într-o țară săracă corupția prin definiție nu poate fi eradicată. Un funcționar care primește 8.000-10.000 de lei el este coruptibil prin definiție. Noi putem până la infinit să facem apeluri la conștiință, educație, cei 7 ani de acasă, organele de constrângere. Corupția poate fi redusă până la proporții cât de cât. Eu vorbesc despre corupția endemică, nu despre cazuri aparte de la vârf”, a declarat Anatol Țăranu la „Secretele Puterii”.

Corupția mare în Republica Moldova nu poate fi stârpită, deoarece chiar procuratura este parte a corupției, susține fostul deputat.

„Eu cu mare nerăbdare aștept programul de guvernare a Guvernului, vreau să văd dacă acolo se va păstra tribunalul anticorupție, fiindcă este absolut evident că actualul sistem de procuratură, și nu mă refer doar la domnul Stoianoglo, chiar dacă și el își are rolul în acest sistem, marea corupție nu poate fi stârpită în Republica Moldova, fiindcă procuratura în Republica Moldova este parte a corupției.

Și atunci, dacă nu creezi niște organe excepționale și nu le dai împuterniciri excepționale, un succes poate fi localizat în zona corupției mari și acolo cu adevărat pot exista succese. Acest lucru poate fi obținut inclusiv prin faptul că câteva persoane, care reprezintă corupția mare, vor primi răsplata cuvenită. Acesta va fi începutul unei reforme profunde în lupta cu corupția. Corupția poate fi stăpânită doar în condițiile unui boom economic, atunci când starea socială a păturilor se va schimba radical”, a conchis Anatol Țăranu.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.