Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare cu moartea primită de Anca Alexandrescu. CNA solicită intervenția Poliției (facsimil)

realitatea.net
anca-alexandrescu

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) solicită Poliției să investigheze cu celeritate „fapta semnalată de jurnalista Anca Alexandrescu, care a fost amenințată cu moartea pe o rețea de socializare”, într-un comunicat de presă remis miercuri.

„O amenințare cu moartea, indiferent sub ce formă sau pe ce cale este făcută, este o formă de intimidare foarte gravă, prevăzută în Codul Penal, iar instituțiile abilitate trebuie să o investigheze într-un termen cât mai scurt”, adaugă sursa citată.

CNA notează că potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autoritățile publice trebuie să asigure protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunță ferm împotriva oricărei presiuni sau amenințări la adresa jurnaliștilor, se mai arată în comunicat.

10.000 de euro recompensă

Un utilizator al rețelei de socializare Facebook, Doru Malai, a scris pe pagina Ancăi Alexandrescu: ”Ofer 10.000 euro pentru cine o omoară pe putinista Anca Alexandrescu”

Realizatoarea de emisiuni a afirmat că va depune o plângere atât la poliție, cât și la SRI.

„Mesajul este vizibil pe pagina mea de socializare, poate fi vazut de oricine. Da, a pus 10.000 euro pe capul meu pentru cine doreste sa o omoare pe putinista Anca Alexandrescu, va primi 10.000 euro de la un domn care isi spune dl. Doru Malai sau asa ceva. Evident ca este un cont fals. Astept sa revin acasa. Voi face plangere si la politie si la dl. Anton Rog, sau cum il cheama, de la SRI, sa cerceteze, sa vada cine se ocupa cu asa ceva, pentru ca deja este amenintare directa”, a spus Anca Alexandrescu, citată de realitatea.net.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.