Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Damour (Carrefour): 'Doar 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO'

Produse bio

Consumatorii români îşi doresc să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă şi am început să oferim foarte multe produse BIO, însă marea lor majoritate veneau din import, în condiţiile în care doar 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO, a declarat joi Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

"Produsele BIO pot fi foarte accesibile deoarece, atâta vreme cât facem nişte eforturi să le cultivăm local practic vom evita toate costurile legate de transport şi alte costuri anexe. Produsele BIO din magazinele noastre sunt foarte rezonabile, nu sunt foarte scumpe. Eu nu cred că această agricultură BIO sau agricultură organică trebuie să fie o agricultură mai scumpă. Cred că este o agricultură făcută în respect cu mediul. Aceşti mici fermieri au nevoie de acces la piaţă şi acces la tehnologie pentru ca să poată cultiva BIO şi să avem aceste produse româneşti BIO pe rafturile magazinelor din ţara noastră", a subliniat Anca Damour, care a participat la evenimentul 'Agricultura Viitorului: Tehnologii şi soluţii noi, alimentaţie mai sănătoasă', potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Potrivit acesteia, consumatorii români îşi doresc să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă, motiv pentru care a început să ofere astfel de produse, însă marea lor majoritate veneau din import.

"Doar 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată cu produse BIO şi atunci ne-am întrebat ce îi împiedică pe aceşti producători să se ducă către o conversie la BIO: absolut totul îi împiedică. În primul rând, intrarea în programul de conversie la BIO presupune nişte costuri pe care ei trebuie să le aibă pentru a se înscrie pe lângă autorităţile competente. Apoi urmează o perioadă de conversie care durează în medie cam trei ani de zile, în care cumva sunt singuri pentru că ei nu produc încă un produs BIO. Prin urmare ei vor trebui să finanţeze o producţie mai mică, costuri mai mari şi practic nu vor reuşi să câştige nimic", a explicat Anca Damour.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Aceasta a menţionat că programul "Creştem România BIO", care a demarat anul trecut, a fost creat având în vedere şi dorinţa românilor de a consuma mai sănătos.

"Le plătim toate taxele de intrare în procesul de conversie la BIO, ne angajăm să le cumpărăm vreme de cinci ani de zile producţia - trei ani de conversie la BIO şi încă doi ani, acest lucru le permite lor să se finanţeze. Şi când spun că ne angajăm le cumpărăm, este o obligaţie din partea noastră, nu este obligaţia lor să ne vândă - şi ne angajăm să o cumpărăm la preţul de producţie, plus marja de care ei au nevoie ca să poată să îşi continue activitatea. Ne-am angajat în acelaşi timp să formăm consumatorul şi să îi explicăm că acel produs care este în conversie la BIO este un produs care, deşi nu este BIO, este un produs mult mai puţin poluat", a menţionat Anca Damour.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.