Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu NU susţine paşaportul de vaccinare anti-COVID: 'Nu cred că vom trece la acest paşaport'/ VIDEO

anca dragu

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că nu crede că România va trece la acest paşaport de vaccinare împotriva COVID-19 şi că personal nu susţine un astfel de demers. „Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii”, a adăugat Dragu.

„Nu cred că vom trece la acest paşaport COVID-19. Personal nu susţin un asemenea demers. Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii, ş.a.m.d. Pe măsură ce vom avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate, cred că vom putea considera pandemia spre final. De fapt aceasta este miza în toată această discuţie economică – în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie. Îână după jumătatea anului să zicem că avem deja un număr însemnat de populaţie vaccinată şi în România şi în alte ţări europene, astfel încât activitatea economică să îşi reia cursul normal”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seara la Antena 3 dacă va trece România la acel paşaport de vaccinare împotriva COVID-19, aşa cum doresc unele state europene, transmite news.ro.

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui ”paşaport verde”.

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.

„În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport pentru vaccinare”, afirmă şeful Executivului, precizând că Guvernul nu are mandat să discute cu alte guverne în acest sens.

De asemenea, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a spus că eventualele facilităţi pe care le-ar putea oferi aşa-numitul paşaport de vaccinare reprezintă un beneficiu secundar.

„Cred că vaccinurile ajută (...) Dacă asta se va concretiza într-un paşaport de vaccinare sau într-o altă formă care să sublinieze ceea ce am spus, că vaccinurile ajută, asta e o întrebare la care răspunsul va fi unul european”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.