Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu, după ce șeful ASF a refuzat să demisioneze: Operație reușită, pacient mort!

anca Dragu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a folosit toate instrumentele legale în cazul Euroins, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul tehnocrat: „O abordare absolut aberantă, operația a fost un succes, pacientul a murit”. Ieri, șeful ASF spunea că nu are de ce să demisioneze după falimentele Euroins și City Insurance.

Conducerea ASF a fost audiată luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, în cazul Euroins, societate de asigurări rămasă fără autorizație.

„Dumnealor ne-au spus că totul a fost perfect, că au făcut tot ce trebuia în acest caz și pur și simplu mai mult de atât nu se poate face, este normal să ai faliment și să ai milioane de asigurați care suferă. Bineînțeles că este o abordare absolut aberantă, operația a fost un succes, pacientul a murit”, spune Anca Dragu.

Senatoarea USR spune că ASF nu și-a făcut treaba în cazul Euroins.

„Ei au susținut că din punctul lor de vedere, nu puteau face mai mult, ceea ce este absolut fals. Legea spune foarte clar că ASF are aceste atribuții de supraveghere, control, reglementare, autorizare a pieței asigurărilor. Or ei știau de aceste probleme la firma Euroins de foarte mult timp, era o informație de notorietate publică faptul că firma refuză o mulțime de plăți, refuză plata daunelor pentru persoanele asigurate, deci ceva se întâmplă de foarte mult timp acolo. Ei nu au

folosit toate instrumentele. Pur și simplu, acestei companii trebuia să i se ceară majorarea capitalului și alte practici sau să i se retragă autorizația mult mai repede, nu să așteptăm doi ani de zile, timp în care Euroins a încasat două milioane de euro pe zi, în fiecare zi, de la cetățenii români”, încheie Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.