Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Opre, șefa ANSPDCP: 'Vom acorda aceeaşi atenţie activităţii de control şi în 2021'

Anca Oprea

Vom acorda aceeaşi atenţie activităţii de control şi în 2021 şi sperăm să avem o colaborare la fel de bună cu societatea civilă, a declarat, joi, într-o conferinţă online, preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Anca Opre.

"Pandemia declanşată în luna martie a anului trecut a avut un impact semnificativ în toate domeniile. Putem spune că anul 2020 a reprezentat şi pentru activitatea Autorităţii o provocare şi o perioadă de adaptare la noile realităţi, inclusiv din punct de vedere tehnic, pentru că în această perioadă activitatea instituţiei s-a desfăşurat preponderent prin mijloace electronice. Privind retroactiv, apreciem că am reuşit să ajustăm modul de abordare la evoluţia tehnologică şi digitalizarea din societatea contemporană, astfel încât am continuat, în condiţii adecvate, monitorizarea implementării corecte a noului Regulament (Regulamentul General privind Protecţia Datelor - GDPR, n.r.) şi reglementărilor naţionale de către operatorii din sectorul public şi privat", a spus Opre, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, tot aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică

Potrivit şefei ANSPDCP, în 2020 contextul pandemic a influenţat într-o anumită măsură comportamentul persoanelor fizice care s-au adresat instituţiei, dar şi a operatorilor care şi-au adaptat modul de lucru la realităţile juridice ce au apărut, la noile cerinţe de protecţie a salariaţilor şi a publicului larg.

"În ceea ce priveşte intenţiile noastre pentru anul 2021, vom acorda aceeaşi atenţie activităţii de control, conştienţi fiind de diversitatea şi complexitatea situaţiilor specifice domeniului protecţiei datelor. Sperăm să avem o colaborare la fel de bună cu societatea civilă căreia îi mulţumesc pe această cale pentru că, în această perioadă dificilă, şi-a manifestat rolul activ şi împreună să identificăm cele mai eficiente modalităţi de încurajare a persoanelor fizice în scopul exercitării drepturilor conferite de Regulament", a subliniat Anca Opre.

ANSPDCP organizează, joi, conferinţa online intitulată "Constatări şi recomandări pentru operatorii din sectorul privat".

Evenimentul, care are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Protecţiei Datelor, se adresează sectorului public (autorităţi şi instituţii publice), în considerarea aplicabilităţii directe, începând cu data de 25 mai 2018, în toate statele membre ale Uniunii Europene, a Regulamentului (UE) 2016/679 a Parlamentului European şi Consiliului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR), un set unic de norme cu o abordare comună la nivelul UE în ceea ce priveşte protecţia datelor cu caracter personal, se aplică direct în statele membre începând cu data de 25 mai 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.