Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă a poliţiei americane după ce două studente musulmane au denunţat agresiuni în California

www.postedeveille.ca
femei musulmane

Poliţia investighează două presupuse agresiuni comise în California contra unor studente musulmane care purtau văl, unul dintre atacuri fiind descris ca un posibil act islamofob de către anchetatori, au anunţat joi autorităţile locale, informează AFP.

Faptele s-au produs miercuri, a doua zi după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, după o campanie zguduită de declaraţiile polemice ale republicanului, în special contra musulmanilor, notează aceeaşi agenţie.

La universitatea din San Diego, două persoane au adresat unei tinere "comentarii despre preşedintele ales Trump şi musulmani", înainte de a-i fura acesteia lucrurile, a indicat poliţia care se ocupă de campus.

Citește și: Steve Bannon şi Reince Priebus, în top pentru funcţia de şef al staff-ului Casei Albe

Anchetatorii bănuiesc că este vorba de o agresiune cu caracter islamofob, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ronald Broussard.

"Comentariile vizând studenta o indică a fi fost o ţintă din cauza credinţei sale musulmane, precum şi pentru faptul că purta o ţinută tradiţională şi hijab", vălul musulman, au arătat preşedintele universităţii, Elliot Hirshman, şi un responsabil al poliţiei, Josh Mays, într-un comunicat.

Presupusa victimă a plecat să caute ajutor şi la întoarcerea la faţa locului, însoţită de poliţişti, a constatat că şi maşina sa a fost furată, potrivit lui Ronald Broussard.

Pe de altă parte, poliţia universităţii din San Jose, în nordul Californiei, anchetează agresiunea asupra unei alte studente, adaugă AFP.

Un bărbat s-ar fi apropiat pe la spate de presupusa victimă, trăgând de eşarfa care îi acoperea capul, ceea ce i-a tăiat respiraţia şi a dezechilibrat-o, conform unui comunicat transmis studenţilor.

"Nimeni nu a fost încă arestat", a precizat o purtătoare de cuvânt a universităţii, Pat Harris, pentru France Presse.

"Suntem, desigur, foarte preocupaţi de ceea ce s-a petrecut în campusul nostru. Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu acest gen de comportament la universitatea San Jose", a adăugat aceasta, conform Agerpres.

Totodată, Asociaţia studenţilor musulmani din universitatea din New York a denunţat miercuri descoperirea numelui "Trump" scris pe uşa sălii lor de rugăciuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.