Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta care aruncă în aer trupele speciale ale SUA: Celebrii Navy SEALs mor pe capete la antrenamente, din cauza condițiilor dure

www.mirror.co.uk
marina militară SUA, soldați. pușcași marini

Marina militară americană (US Navy) a publicat joi rezultatele unei anchete interne care a constatat probleme grave în instruirea forţei de elită cunoscute sub numele SEALs (n. red. - acronim de la Sea, Air and Land - operaţiuni speciale Maritime, Aeropurtate şi Terestre), transmite AFP.

După moartea în februarie 2022 a infanteristului marin Kyle Mullen, aflat în cursul antrenamentelor pentru SEAL, s-au descoperit deficienţe care "au expus numeroşi candidaţi la un risc ridicat de răniri grave", arată raportul anchetatorilor.

Printre altele, supravegherea din partea conducerii este insuficientă, lipseşte evaluarea riscurilor, sistemul medical nu este "instruit, organizat, integrat sau antrenat pentru garantarea urmăririi medicale şi a îngrijirilor eficiente şi continue", iar recruţii recurg la doping.

Mullen a decedat din cauza unei pneumonii, după perioada iniţială de antrenamente extrem de dure cunoscută ca "Hell Week" (săptămâna de iad), când candidaţii sunt aduşi la limita capacităţilor fizice, în condiţii de lipsă de somn. Şi alţi militari din grupul său au fost spitalizaţi la finalul pregătirii.

Clinica unde Mullen a fost supus ultimului control medical nu a a fost informată că el fusese tratat pentru probleme respiratorii în timpul perioadei de pregătire intensivă, aşa că i-a dat liber la repaus în cazarmă. Acolo, starea lui s-a agravat, iar tinerii ofiţeri de serviciu, fără pregătire medicală, au chemat un medic militar de gardă.

Medicul i-a propus lui Mullen să îl interneze, adăugând însă că a doua zi urmează evaluarea tuturor candidaţilor; pacientul a refuzat de mai multe ori internarea.

Navy SEALs efectuează unele din cele mai dificile şi riscante operaţiuni militare americane, cum ar fi raidul din 2011 din Pakistan în care a fost ucis Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.