Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta cu privire la incendiul din Alsacia, preluată de Parchetul din Paris

dosare

Parchetul din Colmar anunţă vineri că se retrage, ”având în vedere investigaţiile viitoare”, din dosarul cu privire la incendiul de la un loc de vacanţă de la Wintzenheim, în Haut-Rhin, soldat miercuri cu 11 morţi - zece cu dizabilităţi -, pe care-l preia Parchetul din Paris, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

”Având în vedere numărul victimelor, repartizate pe teritoriul naţional, şi amploarea investigaţiilor viitoare, Parchetul din Colmar a solicitat sesizarea Polului Accidentelor Colective al Parchetului din Paris”, anunţă într-un comunicat procurorul Nathalie Kielwasser.

Parchetul din Paris deschide, astfel, o anchetă cu privire la ”omucideri şi răniri din culpă, agravte de încălcarea unei obligaţii de siguranţă sau prudenţă prevăzută de lege sau regulament”.

Adjuncta procurorului republicii din Colmar Nathalie Kielwasser a anunţat anterior că adăpostul nu respecta normele de securitate împotriva incendiilor.

Clădirea, un fost garaj renovat recent, dispunea de detectoare de fum, ”dar insuficiente la acest tip de structură”, anunţa ea.

”Adăpostul nu a trecut prin Comisia de Siguranţă care este obligatorie” şi ”nu dispunea de caracteristici pentru a primi public”, adăuga ea.

Investigaţii sunt în curs pentru a se stabili dacă există o legătură, din punct de vedere juridic, între cauza sinistrului şi nerespectarea regulilor de securitate.

Referitor la prezenţa sau absenţa unor extinctoare la faţa locului, Nathalie Kielwasser a precizat că nu era posibil, pentru moment, să se verifice acest lucru la momentul incendiului.

Controale se află în centrul anchetei, care ar putea implica responsabilitatea proprietarei,

În clădire se aflau 28 de persoane, dintre care 16 la etajul care a ars, ceea ce ridică problema capacităţii clădirii.

Viceprimarul Wintzenheim Daniel Leroy a declarat că proprietara a semnat un contract pentru 16 persoane.

”Este clar azi că nu era în regulă, pentru că (...) lipsa declarării activităţii este un lucru pe care-l considerăm o vină”, a declarat postului RMC primviceprimarul Wintzenheim Daniel Leroy.

Proprietara a depus la primărie ”o cerere de amenajare a clădirii care a ars”, în care se aflau ”foste ghrajduri şi un hambar”, însă în cererea de amenjare nu se cere modificarea activităţii. Rămânea o activitate agricolă, cu depozite, eventual animale”.

Proprietara clădirii, care i-a alertat pe pompieri miercuri în zori, nu a fost plasată în arest preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.