Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă cu rezultat ŞOCANT în Germania: 547 de membri ai unui cor bisericesc, ABUZAŢI fizic şi sexual

Cel puţin 547 de membri ai corului de băieţi al catedralei romano-catolice din oraşul german Regensburg (Bavaria) - Regensburger Domspatzen - au devenit victime ale unor abuzuri fizice şi sexuale între 1945 şi începutul anilor 1990, potrivit unui raport final difuzat marţi, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Ulrich Weber, un avocat care s-a ocupat de ancheta privind scandalul, a afirmat marţi că victimele, care au fost supuse unor abuzuri de către preoţi şi profesori la şcoala catedralei, au caracterizat perioada petrecută în acel loc drept ''o închisoare, un infern şi o tabără de concentrare''.

Citeşte şi: Separatiştii proruşi din Ucraina proclamă o nouă ţară: MALORUSIA (Mica Rusie)

Multe dintre victimele intervievate în cadrul anchetei şi-au descris experienţa de la şcoală - unde băieţii erau învăţaţi să cânte muzică religioasă la slujbele din catedrală - ca fiind ''cele mai grele vremuri din viaţa lor, marcate de frică, violenţă şi lipsă de ajutor'', a declarat Weber.

Celebru în toată lumea, corul a fost cuprins de un scandal de când au fost făcute publice în 2010 primele presupuse abuzuri.

Anul trecut, dioceza a început să coopereze cu anchetatorii în legătură cu abuzurile sistematice şi urmează să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro fiecărei victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.