Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta de la ASF trece la 'next level'. Prețul tăcerii - 205 milioane

pixabay
boom

Ancheta ia amploare! Ziarul Național continuă seria dezvăluirilor cu privire la neregulile de la ASF.

Dezvăluirile de ieri privind „sifonarea” unor sume uriașe din miliardele plătite de opt milioane de români care își achită RCA-ul obligatoriu par să fi impulsionat, în sfârșit, structurile abilitate ale statului român, în frunte cu chiar Direcția Națională Anticorupție, scriu jurnaliștii.

„Procurorii având de acum la dispoziție și documentele interne necesare, în principal devastatoarea Decizie de sancționare nr.199/20.02.2020. Decizie prin care, în urma controlului efectuat la compania Euroins Asigurare – Reasigurare SA, cu ”firma mamă” Euroholding în Bulgaria, directorul Florin Golovatic își punea semnătura pe raportul care cuprindea nu mai puțin de 17 grave abateri ale societății controlate de magnatul sofiot Assen Milkov Christov.

Tăriceanu, după momentul lui Iohannis din Piața Universității: 'Rescrie istoria în funcție de interese electorale'

Numai că aceeași Autoritate de Supraveghere Financiară decidea acordarea doar a unei singure amenzi, fără a anunța însă organele de urmărire penală cu privire la ilegalitățile constatate. Deși aceasta era obligația legală a funcționarilor publici din fruntea instituției cu cele mai mari salarii din România!

Mai mult decât atât, mai-marii ASF nici măcar nu au suspendat, fie și temporar, vânzarea de polițe RCA a Euroins până la îndreptarea celor 17 abateri constatate chiar de către ASF. Iar ”tăcerea” Autorității pare să fi avut ”prețul corect”, anchetatorii aprofundând deja subadecvarea rezervei în cuantum de 205 milioane lei. Una descoperită, dar apoi imediat ”acoperită” de către funcționarii numiți de către Parlament în fruntea ASF pentru a proteja interesele statului român și a celor opt milioane de plătitori de polițe RCA”, scrie Național.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.