Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de presă: ' USR/PSD îmbogățește mafia imobiliară cu miliarde de euro'

sigla partidului
USR sigla

USR/PSD îmbogățește mafia imobiliară cu miliarde de euro, susțin jurnaliștii de la Discoverproject. Aceștia susțin că la mijlocul schemei ar fi vorba de mai multe modificări legislative inițiate de USR și PSD.

"Deputatul USR și activistul de mediu Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul (ASB), împreună cu alți trei parlamentari USR, Mihai Goțiu, Allen Coliba, Cosma Lavinia, cu Adrian Dohotaru, un fost USR-ist ajuns acum la Prodemos, partid cu viziuni comuniste, și cu trei parlamentari PSD, Florin Manole, Victor Cocoș și Andrei Pop, a inițiat o serie de modificări la Legea spațiilor verzi, scriu jurnaliștii sursei citate.

"SCHEMA ÎN TREI PAȘI

Mafia imobiliară a retrocedărilor stă, de ani de zile, din postura de proprietar captiv, cu mâna întinsă către bugetele publice ale primăriilor ca să îi cumpere spațiile verzi retrocedate pe care a pus mâna prin decizii dubioase și acte false ale unor primari.

Nicușor Dan și camarazii săi spun povestea emoționantă și cer public primăriilor, printr-o lege modificată în complicitate a USR și PSD, să cumpere spațiile verzi retrocedate.

În final, mafia imobiliară, captivă, deoarece primăriile îi pot bloca autorizațiile de construire, primește doarîn București aproape 3 miliarde de euro în schimbul spațiilor verzi retrocedate deseori ilegal.

Primăriile vor fi obligate să cumpere spațiile verzi retrocedate, în majoritatea lor covârșitoare în urma unor decizii controversate, către mafia imobiliară. (vezi aici istoria proiectului legislativ și motivele invocate de inițiatori)

Totul sub umbrela generoasă a protejării mediului sub care operează panicarzii verzi", scrie Discoverproject.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.