Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă deschisă privind moartea în detenţie a unor palestinieni arestaţi în Gaza

timesofisrael.com
hamas gaza

Armata israeliană a anunţat marţi deschiderea unei anchete după moartea în detenţie a mai multor palestinieni arestaţi în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Hamas, transmite AFP, potrivit Agerpres.ro.

Aceşti palestinieni erau ţinuţi în detenţie la baza militară de la Sde Teiman, în apropiere de Beersheva (sud), unde fuseseră transferaţi după ce au fost arestaţi împreună cu alte sute, potrivit cotidianului israelian Haaretz.

Acesta scrie că, la Sde Teiman, deţinuţii 'sunt legaţi la ochi şi încătuşaţi în cea mai mare parte din timp, (iar) luminile rămân aprinse toată noaptea'.

Un purtător de cuvânt al armatei a indicat pentru AFP că este în curs o anchetă cu privire la 'decese de terorişti în centrele de detenţie militare', fără a preciza numărul acestora sau circumstanţele morţii lor.

'Deţinuţii arestaţi în timpul operaţiunilor Tsahal (armata israeliană, n.red.) în Fâşia Gaza sunt încarceraţi în conformitate cu legea privind detenţia combatanţilor ilegali din 2002, sub suspiciunea de participare la activităţi teroriste', a afirmat el.

Deţinuţii faţă de care orice suspiciune este îndepărtată 'sunt trimişi înapoi în Fâşia Gaza', iar ceilalţi sunt predaţi administraţiei penitenciare.

Armata israeliană a fost intens criticată săptămâna trecută după difuzarea unor imagini cu zeci de bărbaţi palestinieni arestaţi în Gaza şi aflaţi sub paza unor soldaţi israelieni. În imagini, palestinieni apar în lenjerie intimă, legaţi la ochi şi la mâini, stând în şezut sau în genunchi pe o stradă din Gaza sau într-o groapă de nisip.

Armata israeliană a transmis în decembrie că '500 de terorişti' au fost arestaţi în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.