Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Brazilia datorită unor suspiciuni de deturnări de fonduri alocate luptei împotriva COVID-19 în Amazonas

outerboundaries.weebly.com
brazilia

O amplă operaţiune a poliţiei a fost întreprinsă miercuri în Brazilia în cadrul unei anchete asupra unor suspiciuni de deturnări de fonduri alocate luptei împotriva COVID-19 în statul Amazonas, cel mai afectat de pandemie din această ţară, informează AFP.

"Potrivit unor elemente ale anchetei, înalţi funcţionari au lansat licitaţii frauduloase pentru a favoriza directori de companii locale în vederea construcţiei unui spital de campanie", a menţionat poliţia federală într-un comunicat.

Poliţiştii aveau asupra lor şase mandate de arestare şi 19 mandate pentru percheziţii, scrie Agerpres.ro.

Identitatea persoanelor suspecte vizate de operaţiune nu a fost dezvăluită de autorităţi, însă mass-media braziliene susţin că o percheziţie a avut loc şi la guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima.

Secretarul său pentru Sănătate, Marcellus Campelo, face obiectul unui mandat de arestare, însă nu a fost încă arestat. El a fost dat în urmărire, potrivit site-ului de informaţii locale D24am.

Mai multe mass-media evocă de asemenea arestarea rocambolescă a lui Nilton Costa Lins Junior, directorul unei companii din Manaus, capitala statului Amazonas: fiul lui i-ar fi întâmpinat pe poliţişti cu focuri de armă. Nimeni nu a fost rănit.

Manaus a trecut printr-o situaţie de coşmar în ianuarie, din cauza unei grave penurii de oxigen în spitalele arhipline, la începutul celui de-al doilea val de contaminări cu noul tip de coronavirus. Mai multe zeci de pacienţi grav bolnavi de COVID-19 au murit sufocaţi.

Potrivit anchetatorilor, spitalul de campanie construit în Amazonas nu respecta normele în vigoare şi "nu răspundea nevoilor de bază în asistenţa medicală a populaţiei".

Operaţiuni poliţiste similare au fost întreprinse în alte state ale Braziliei de la începutul pandemiei.

În august 2020, guvernatorul statului Rio de Janeiro, Wilson Witzel, a fost destituit după ce a fost de asemenea acuzat de implicare în deturnări de fonduri alocate construcţiei de spitale de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.