Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Dolj după ce un copil de 3 ani a murit acasă: Deși era bolnav, părinții au decis să-l trateze acasă

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Poliţiştii din Dolj au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă după ce un copil de 3 ani, din localitatea Cleanov, din Dolj, a murit la scurt timp după ce tatăl său a chemat salvarea. Potrivit reprezentanților Ambulanței, copilul ar fi fost bolnav, dar părinţii l-ar fi tratat acasă, potrivit Mediafax.

Tatăl copilului de trei ani a sunat la 112, joi seara, şi a chemat salvarea, spunând că micuţul se simte foarte rău. Un echipaj de la Ambulanţă şi unul de la SMURD au ajuns la faţa locului, însă copilul era în stop cardio-respirator. Micuţul a fost resuscitat o oră şi jumătate, dar nu a mai putut fi salvat.

„La faţa locului s-a deplasat o Ambulanţă SAJ de la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Brabova, iar la sosire au găsit copilul în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare concomitent cu chemarea în sprijin a unei ambulanțe SMURD încadrată cu medic. Aceștia au continuat manevrele de resuscitare, dar din nefericire nu s-a mai putut face nimic”, a transmis ISU Dolj.

Potrivit reprezentanţilor SAJ Dolj, copilul de trei ani ar fi fost văzut, în urmă cu câteva săptămâni, de medicul de familie, care le-ar fi recomandat părinţilor să-l ducă la spital pentru că tuşea foarte rău. Aceştia l-au ţinut acasă, iar joi la prânz i-au administrat un antibiotic.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

„Din spusele părinţilor, la faţa locului, copilul ar fi fost văzut de medicul de familie, în urmă cu vreo trei săptămâni, care ar fi recomandat o internare pentru că tuşea. Nu ştim dacă a luat antiobiotic. Cert e că în cursul zilei de azi ar fi luat, fără consult medical, de la farmacie, şi l-ar fi administrat la ora 12. Tuşea, în ultimele zile, respira greu şi nu mai mânca. Nu s-au mai dus nici măcar la medicul de familie să-l consulte şi la ora 18.33 au sunat că e inconştient. Echipajul de la Ambulanţă l-a găsit în stop cardio-respirator”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Traian Măgală, purtătorul de cuvânt al SAJ Dolj.

Poliţia a deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

„În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului. Din primele date nu ar părea să fie urme de violență, însă în urma cercetărilor se va stabili cu exactitate cauza decesului”, a spus Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.