Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Japonia după ce un tren a întârziat un minut: Conductorul a plecat la toaletă în timp ce trenul rula cu 150 km/oră

Investing.com
Japonia

Conductorul unui tren japonez de mare viteză (Shinkansen) a lăsat trenul pe mâna unui angajat necalificat pentru a se duce de urgenţă la toaletă, a declarat compania feroviară, informează AFP.

Cazul ar fi putut trece neobservat, însă trenul a întârziat un minut, ceea ce a declanşat automat o anchetă în această ţară asiatică faimoasă pentru punctualitatea sa, potrivit agerpres.ro.

Conductorul trenului Shinkansen a recunoscut că şi-a abandonat postul, deoarece a avut dureri abdominale şi a încredinţat unui controlor comenzile trenului cu 160 de pasageri la bord, pentru a putea fugi la baie.

Bărbatul a lipsit trei minute în timp ce trenul rula cu 150 km /oră.

Trenurile Shinkansen sunt controlate cu stricteţe de la un centru computerizat de comandă, fiind necesar ca mecanicul să rămână mereu la postul său pentru a gestiona situaţii neprevăzute, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare pentru AFP.

El trebuie de asemenea să accelereze sau să frâneze manual când este nevoie, astfel ca pasagerii să fie în siguranţă, iar trenul să ajungă la timp.

Absenţa conductorului a dus, se pare, la o întârziere de un minut a trenului, ceea ce a atras atenţia superiorilor săi.

Mecanicii de locomotivă, care se confruntă cu o urgenţă în timp ce se află la comanda unui tren, trebuie să se coordoneze cu centrul de comandă pentru a lăsa un alt angajat calificat în locul lor, sau pentru a opri trenul la cea mai apropiată staţie.

În cadrul unei conferinţe de presă, joi, conducerea companiei şi-a cerut scuze pentru acest incident şi a dat asigurări că nefericitul mecanic va suporta consecinţele faptei sale.

Conductorul s-a apărat explicând că nu a dorit să provoace o întârziere prin oprirea trenului. "Nu am raportat [situaţia] deoarece eram jenat", a mărturisit el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.