Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în legătură cu misteriosul sejur la Paris al autorilor atentatelor din Spania

www.rte.ie
atentat Barcelona

Anchetatorii încearcă să afle de ce autorii atacului din Cambrils, din Spania, au mers la Paris şi ce au făcut ei în regiunea pariziană, a declarat miercuri ministrul francez de interne Gerard Collomb, citat de AFP. Cu câteva zile înainte de atentatele din Catalonia, ''o maşină a trecut în Franţa şi a mers la Paris. Încercăm să aflăm de ce autorii atentatelor au mers la Paris şi ce au făcut ei în regiunea pariziană'', a declarat Collomb într-o conferinţă de presă.

Ministrul francez s-a exprimat la încheierea unei întâlniri la Paris cu omologul său spaniol Juan Ignacio Zoido. ''Ştim că una dintre maşinile folosite a venit în regiunea pariziană'', a mai spus ministrul francez, fără să ofere mai multe detalii. Întrebat pe această temă, Juan Ignacio Zoido insistat asupra faptului că ''toate informaţiile (...) vor fi comunicate detaliat de către judecător" şi "că orice informaţie în avans ar putea compromite cursul anchetei''. Ziarul Le Parisien a dezvăluit faptul că maşina Audi utilizată în atacul din Cambrils (un mort şi şase răniţi), a fost fotografiată în regiunea pariziană cu patru persoane la bord pe 12 august, respectiv cu mai puţin de o săptămână înainte de cele două atentate, de la Barcelona şi Cambrils, soldate cu 15 morţi.

Collomb a declarat, de asemenea, că imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că a radicalizat peste zece tineri consideraţi autorii atentatelor, ''a fost în Belgia şi voia să devină imam la o moschee din Belgia''. ''Cooperarea dintre diferitele ţări europene este cu atât mai necesară cu cât autorii atentatelor nu ştiu de frontiere'', a subliniat ministrul. ''Dacă nu ne coordonăm forţele, nu vom putea să prevenim nici un anumit număr de atentate, nici să-i arestăm pe autorii lor când ele au fost comise'', a mai spus el, conform Agerpres.

''Franţa şi Spania au lucrat umăr la umăr'', a afirmat Juan Ignacio Zoido, transmiţând mulţumiri ''serviciilor de poliţie franceze pentru întreaga colaborare cu serviciile spaniole''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.