Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă internă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța, după ce ministrul Sănătății a găsit mizerie în secții

facebook.com
mizerie spital

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța anunță, luni, că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noaptea, a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă, scrie Mediafax.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” au transmis, luni, un comunicat de presă, prin care anunță că vor fi luate măsuri față de cele semnalate de ministrul Sănătății.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătății, Sorina Pintea și președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanța s-a autosesizat și a demarat de urgență o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun față de cazurile semnalate”, se arată în ulcomunicat de presă citat.

Reacția conducerii Spitalului Județean din Constanța vine după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a găsit „dezastru” și „mizerie”, în special în secția Neurologie.

Citește și: Sorina Pintea, anunț care pune pe jar managerii de spitale/ Nemulțumirile ministrului

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulțumit și de situația găsită în Unitatea de Primiri Urgență (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparținătorii bolnavilor.

„Există aparținători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienții care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

La control a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei șefe de la secția de Neurologie și a unei asistente de la Triaj-UPU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.