Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Jandarmerie, după incidentele din Maramureş: Tineri bătuţi după ce au fugit de poliţişti şi au fost prinşi

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Modul de acțiune al jandarmului care a participat, sâmbătă, la prinderea celor doi tineri din Maramureș, care au fugit de poliție, va fi analizat la nivelul Inspectoratului de Jandarmi, după ce în spațiul public au apărut imagini în care acesta îi lovește pe cei doi, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IJJ Maramureș, conducerea instituției a dispus efectuarea unor verificări. Decizia a fost luată după ce în spațiul public au apărut imagini în care se vede cum jandarmul îi lovește pe tinerii prinși, după ce au fost urmăriți de poliție din județul Maramureș până în Sălaj.

„În momentul de față, comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș a demarat o verificare preliminară, privind modul de acțiune al subofițerului jandarm, iar în funcție de rezultatul verificărilor, se vor lua toate măsurile conform prevederilor legale”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, sâmbătă, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm a urmărit în trafic un autoturism, care nu s-a supus somațiilor și recomandărilor echipajului mixt. Autoturismul a fost oprit, în cele din urmă, în localitatea Ileanda, din județul Sălaj, și persoanele au fost imobilizate.

Potrivit IPJ Maramureș, o femeie din Baia Mare a sesizat, sâmbătă, la 112, că fiul ei, de 18 ani, refuză să îi restituie autoturismul și a plecat împreună cu un prieten.

Polițiștii au găsit mașina în orașul Șomcuta Mare, dar tânărul nu a oprit la semnalele oamenilor legii și a acroșat chiar mașina de poliție. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar la ieșire din localitatea Mesteacăn, întrucât șoferul nu s-a supus somațiilor, au fost trase focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și în pneurile mașinii.

Șoferul și-a continuat însă cursa, iar în zona localității Ileanda a intrat într-o mașină condusă regulamentar de un bărbat din Oradea, au informat reprezentanții IPJ Maramureș. Nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului.

Polițiștii l-au găsit la volan pe tânărul de 18 ani, care are permis de conducere de câteva luni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.