Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la nivel înalt în Marea Britanie după o tentativă de răpire a unui militar

marea britanie

Poliţia britanică investighează o tentativă de răpire a unui militar de la o bază a Forţelor aeriene regale (RAF) din estul Angliei, dar susţine că nu consideră incidentul unul terorist, relatează Reuters. Militarul, în vârstă de sub 30 de ani, făcea jogging şi nu era în uniformă când a fost abordat de doi bărbaţi pe un drum în apropiere de baza RAF Marham din Norfolk.

Unul dintre cei doi bărbaţi a strigat la militar şi a încercat să-l tragă spre o maşină, dar el s-a luptat cu atacatorul şi l-a doborât la pământ. Al doilea bărbat înarmat cu un cuţit de tip militar a venit în ajutorul primului, dar nu a reuşit să-l rănească pe militar, care a izbutit să fugă. Bărbatul, în stare de şoc, a relatat poliţiei că cei doi bărbaţi aveau între 20 şi 30 de ani şi că păreau să fie de origine din Orientul Mijlociu, ei dispărând apoi într-o maşină de la locul altercaţiei. Poliţia a anunţat că a luat legătura cu departamentul de combatere a terorismului, dar că motivul atacului rămâne neclar. 'Nu putem la acest moment să excludem terorismul, dar subliniez că şi celelalte posibile ipoteze sunt la fel de plauzibile şi sunt investigate', a declarat adjunctul şefului poliţiei din Norfolk, Nick Dean.

RAF Marham este baza care găzduieşte aparatele de zbor Tornado GR4 care sunt implicate în operaţiuni din Orientul Mijlociu. Marea Britanie evaluează în prezent riscul pentru securitatea sa ca fiind unul 'sever', al doilea cel mai grav, existând informaţii că personalul militar a fost vizat de atacuri care au fost dejucate. În mai, Junead Khan, în vârstă de 25 de ani, un adept al Stat Islamic, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a plănuit să ucidă soldaţi americani cantonaţi în estul Angliei, în timp ce în aprilie, doi britanici, inspiraţi de gruparea SI, au fost reţinuţi pentru că plănuit să ucidă poliţişti şi militari trăgând dintr-o maşină în mers prin Londra. În 2013, militarul britanic Lee Rigby a fost ucis pe o stradă din Londra în plină zi, doi musulmani fiind găsiţi ulterior vinovaţi de moartea sa, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.