Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Spitalul Judeţean Focșani după ce o pacientă a decedat la circa două ore de la internare

Primaria Sectorului 4
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Sf. Pantelimon'' Focşani a demarat o anchetă după ce o femeie de 50 de ani a intrat în stop cardio-respirator, la circa două ore după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), şi ulterior a decedat, a informat, vineri, unitatea medicală, informează Agerpres.

"Pacienta a fost adusă la UPU de către ambulanţă, la ora 18,00. Evaluarea făcută de către asistentul de pe ambulanţă evidenţiază funcţii vitale normale: pacienta conştientă, cooperantă, TA în limite normale, afebrilă. Ajunsă în UPU, pacienta a fost preluată de către asistentul de triaj. Din anamneza făcută de către asistentul de triaj reiese că pacienta declară parestezii, ameţeli, greaţă şi vărsături. Prima evaluare a pacientei făcută de către asistentul de triaj indică o stare de conştienţă şi parametri vitali normali, fără un risc vital imediat, pacienta rămânând sub monitorizarea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat în UPU, conform protocolului. La a doua evaluare făcută de către asistentul de triaj, starea de conştienţă şi parametri vitali ai pacientei se menţin normali. În jurul orei 20.00 s-a eliberat un pat şi pacienta a fost preluată de către medicul de gardă. În timpul anamnezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conştientă şi cooperantă relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament, despre faptul că nu mai merge la serviciu de câteva zile, că nu se mai alimentează şi că în ultimele zile aceste stări s-au acutizat, apărând şi senzaţia de greaţă şi vărsătură. În acest timp se încep: efectuarea investigaţiilor, recoltarea analizelor şi tratamentul perfuzabil indicat de medic. La aproximativ o jumătate de oră, pacienta intră în stop cardio-respirator. Se începe de urgenţă resuscitarea, însă fără răspuns", se arată în comunicatul de presă al unităţii medicale.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, femeia ar fi urmat un tratament pentru depresie pe fondul căruia a încetat să se mai alimenteze, astfel că s-a simţit rău şi a fost adusă cu ambulanţa la spital.

La nivelul unităţii medicale s-a constituit o comisiei de anchetă care va verifica dacă în cazul de faţă au fost sau nu respectate procedurile şi protocoalele medicale.

Spitalul Judeţean Focşani s-a aflat şi luna trecută în atenţia presei, după ce procurorii vrânceni au făcut mai multe percheziţii la spital, precum şi la domiciliile mai multor angajaţi ai unităţii medicale, trei medici fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului în cazul unei adolescente de 17 ani, decedată ca urmare a unor complicaţii apărute în urma unei operaţii de cezariană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.