Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Spitalul Universitar după cazul tânărului drogat care a murit după scandalul cu poliția: Precizările DSU

Antena 3
eduard-giosu

DSU anunță că la Spitalul Universitar de Urgență București s-a format o comisie de anchetă pentru a stabili cum s-a acționat în cazul lui Eduard Giosu, tânărul drogat adus la unitatea medicală după scandalul cu poliția și care, ulterior, acestor evenimente, a murit.

"Departamentul pentru Situații de Urgență înțelege seriozitatea situației și a luat act de informațiile apărute în spațiul public, cu privire la primul ajutor calificat și asistența medicală de urgență acordată unui pacient adus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri-Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgență București, în data de 18.09.2023.

În acest sens, luând în considerare și solicitarea Spitalului Universitar de Urgență București, s-a stabilit o comisie de control care va efectua o investigație detaliată a incidentului menționat.

Scopul acestei comisii este de a verifica respectarea normelor privind sistemul național de asistență medicală de urgență, precum și modul de desfășurare a activităților specifice din perspectiva acordării primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență din domeniul stabilit de legislația în vigoare în competența DSU.

Concluziile anchetei vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a asigura transparența și răspunsul adecvat în această situație.

DSU se preocupă continuu de buna gestionare a activității structurilor aflate în coordonare și coordonare operațională. În cazul în care rezultatele anchetei vor scoate la iveală disfuncționalități sau greșeli efectuate de persoanele implicate, va dispune măsurile legale necesare pentru

identificarea celor responsabili și aplicarea măsurilor corespunzătoare, altfel încât responsabilitatea să aparțină celor care se fac vinovați și nu întregului personal din sistemul medical de urgență", anunță DSU.

Ce spune polițistul care l-a încătușat pe tânărul drogat

Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu, bărbatul de 30 de ani care a murit după ce s-a drogat și a fost lovit de forțele de ordine, le-ar fi spus anchetatorilor care verifică incidentul că cei de la ambulanță „s-au mișcat destul de greu”, iar la SMURD au zis că „au saloanele pline”, potrivit Antena 3. Părinții victimei acuză că fiul lor a fost ucis în bătaie de polițiști.

„După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare. Începuse să îi curgă sânge de pe față. Nu a vorbit deloc în momentul încătușării. Pereteanu a solicitat o ambulanță SMURD. După aproximativ 5-10 minute a mai solicitat încă o dată urgentarea. A sosit maximum în 5-10 minute.

Cei de la ambulanță păreau cam deranjați. S-au mișcat destul de greu. L-au șters pe față apoi au luat targa și l-au urcat în ambulanță. În ambulanță nu mai dădea semne, nu se mai agita. Cei de la SMURD au spus că au saloanele pline. A rămas pe hol circa 1 oră, apoi l-au băgat la urgență. L-am văzut că respiră mai greu, le-am spus medicilor că i se închid buzele.

Colegul Pereteanu mi-a spus că atunci când bărbatul s-a apropriat de el a pus mâna în față, iar acesta l-a lovit în umăr, iar Cristiana l-a lovit cu tonfa la picioare. Atât mi-a spus. Pereteanu avea urme de sânge pe umărul stâng. Pereteanu ar fi dat și el cu tonfa la picioare, apoi s-ar fi îndepărtat de ei și s-ar fi aruncat”, a declarat polițistul la audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.