Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă spațială - Rusia monitorizează de acum din spaţiu construcţia cosmodromului rusesc Vostocinîi încetinită din cauza gravelor deturnări de fonduri

spatiu, cosmos

Autorităţile ruse monitorizează de acum din spaţiu construcţia cosmodromului rusesc Vostocinîi în regiunea Amur (Extremul Orient rus), încetinită din cauza gravelor deturnări de fonduri şi delapidări de proporţii, a anunţat luni procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, citat de agenţia de presă EFE şi portalul rusesc Reactor potrivit Agerpres.

''În conformitate cu ordinele date de înalta conducere a ţării, se perfecţionează controlul asupra complexului industrial de apărare al Rusiei. Din iniţiativa Parchetului General, controlăm împreună cu Roscosmos (Agenţia spaţială rusă) modul în care avansează lucrările la construcţia cosmodromului Vostocinîi prin intermediul fotografiilor şi imaginilor de satelit'', a explicat procurorul general Ceaika.

Construcţia Vostocinîi a făcut obiectul mai multor discuţii publice din cauza întârzierilor la plata salariilor muncitorilor şi a deturnării unor fonduri de miliarde în realizarea lucrărilor.

În noiembrie trecut, Kremlinul a admis furtul în total a 11.000 de milioane de ruble (aproximativ 175 milioane de dolari) la acest şantier situat în extremitatea estică a Rusiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, din această cifră ''s-au recuperat 3.500 de milioane de ruble (aproximativ 55 de milioane de dolari)''.

Conform acestuia, 5 din cele 19 instalaţii ale cosmodromului - o alternativă la Baikonur, închiriat de Rusia în Kazahstan - nu au fost încă finalizate.

Reprezentantul Kremlinului a indicat că 128 de proceduri au fost deschise, reunite ulterior în 32 de cauze penale.

Peskov a făcut aceste declaraţii în presă după ce preşedintele Vladimir Putin a cerut un control mai riguros al resurselor pe care statul le alocă proiectelor naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.