Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta Tel Drum, BLOCATĂ - Secția pentru Investigarea Magistraților nu i-a trimis dosarul procurorului general pentru soluționarea conflictului de competență

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea

Procurorul general al României nu soluționat inca conflictul pozitiv de competenta declansat de DNA in cazul Tel Drum. Concret, Augustin Lazar trebuie sa decida care este parchetul competent sa continue investigatiile: DNA sau Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Surse judiciare au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, ca Sectia pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu a trimis inca dosarul care ar viza mai multi magistrati si ar avea legatura cu Tel Drum, pentru solutionarea conflictului fiind nevoie de ambele cauze.

Desi in lege nu este prevazut concret daca se pot administra probe pana la solutionarea conflictului, juristii sustin ca, de regula, ancheta este inghetata pana când decidentul stabileste care este parchetul competent. Surse judiciare au precizat ca aceeasi procedura se aplica si in acest caz.

Citeste si Sorina Pintea a rămas fără cuvinte în fața unui experiment Digi24: 'Aș putea spune că suntem la faza No comment'. Cum poți deveni medic în doar 20 de minute

Procurorul sef al DNA sustinea, saptamana trecuta, ca anchetatorii au transmis o copie a dosarului Tel Drum, in care este anchetat Liviu Dragnea, sectiei, actele fiind solicitate intr-un alt dosar, ca mijloc de proba.

Procurorul-șef al Secției de Investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a explicat, joi seară, că structura de parchet a cerut transmiterea dosarului "Tel Drum" de la DNA pentru ca pe rolul Sectiei exista o cauza care vizează presupuse fapte săvârșire de mai mulți magistrați, respectiv trei procurori și cinci judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.