Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă teroristă în Norvegia, în urma unui atac cu cuţitul comis de un rus într-un butic la Oslo

norvegia

Poliţia norvegiană a anunţat vineri că anchetează cu privire la un atac cu cuţitul comis joi la Oslo de către un suspect - de naţionalitate rusă - şi care ar putea fi un ”act de terorism”, relatează AFP.

Un bărbat a înjunghiat o femeie, joi, într-un butic din centrul capitalei norvegiene. Femeia a fost spitalizată în stare critică, dar stabilă. Suspectul a fost arestat rapid.

”Există motive să se verifice dacă atacul cu cuţitul era legat de terorism, iar ancheta va încerca să clarifice acest lucru”, a declarat într-o conferinţă de presă şefa serviciului de securitate internă (PST) Benedicte Bjørnland.

Suspectul este un rus în vârstă de 20 de ani care a sosit joi în Norvegia din Rusia, prin Suedia, a precizat ea.

El era necunoscut serviciilor norvegiene.

PST au fost sesizate în dosar, în urma unor elemente culese în cursul primelor interogatorii ale suspectului, joi seara.

”El a spus că voia să omoare persoane şi că acesta era un act terorist”, a declarat Bjørnland pentru postul NRK, care-l prezintă pe bărbat ca fiind un musulman.

Anchetatorii, a precizat ea, citată de Reuters, încearcă să stabilească dacă există legături între agresor şi grupări jihadiste extremiste.

PST spun că nu suspectează, în acest stadiu, că ar fi implicate mai multe persoane şi nici c-ar fi planificate alte atacuri.

Serviciile au precizat că se gândesc la o eventuală ajustare a nivelului ameninţării.

Într-o evaluare publicată în 2018, PST considera ”posibilă” o tentativă de atentat inspirată de ideologia islamistă radicală.

În cazul în care această pistă se confirmă, acesta ar fi primul atac terorist islamist comis în Norvegia.

Această ţară scandinavă rămâne marcată de amintirea atacurilor comise la 22 iulie 2011 de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, care a omotât 77 de persoane în detonarea unei bombe în apropiere de sediul Guvernului, la Oslo, iar apoi deschizând focul într-o tabără de vară a Tineretului Laburist pe Insula Utøya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.