Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii caută una din cutiile negre ale avionului prăbuşit vineri în Pakistan

Mediafax
Iran avion prabusit

Anchetatorii, printre care membri ai Biroului francez de anchete şi analize (BEA), au căutat marţi în continuare una din cutiile negre ale avionului de tip Airbus A320 al companiei pakistaneze PIA care s-a prăbuşit vineri la Karachi, a anunţat BEA, scrie AFP preluat de agerpres.

Înregistratorul de voce din cockpit (CVR), care înregistrează discuţiile dintre piloţi şi zgomotele din avion, în special eventualele alarme, nu a fost găsit deocamdată, a afirmat BEA într-un mesaj pe Twitter.

Cealaltă cutie neagră, FDR, care înregistrează parametrii de zbor, a fost recuperată şi transmisă anchetatorilor pakistanezi, a anunţat sâmbătă seară directorul companiei aeriene, Arshad Malik.

Trei anchetatori ai BEA, însoţiţi de şase consilieri tehnici ai constructorului de avioane Airbus şi unul din partea producătorului de motoare Safran, au ajuns marţi dimineaţă la Karachi pentru a participa la ancheta efectuată de Biroul pakistanez de anchete (AAIB). Ei ar urma să rămână la faţa locului "circa o săptămână", a precizat BEA pentru AFP.

Aparatul care i-a transportat, un A330 de încercări al Airbus pus la dispoziţie de constructorul de avioane în absenţa zborurilor de pasageri din cauza închiderii frontierelor pe fondul pandemiei de COVID-19, s-a întors la Toulouse (Franţa).

Avionul companiei Pakistan International Airlines (PIA) efectua un zbor între Lahore şi Karachi şi s-a prăbuşit peste mai multe case în a doua tentativă de a ateriza, omorând 97 din cele 99 de persoane aflate la bord, printre care opt membri ai echipajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.