Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchete ale DGASPC şi ale Poliţiei Sibiu după ce cinci adolescenţi dintr-un centru social s-au tăiat pe braţe

dosare

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Poliţia Sibiu au deschis câte o anchetă după ce cinci adolescenţi cu vârste între 12 şi 17 ani din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă ”Prichindelul” Sibiu şi-au provocat tăieturi pe braţe. Ei au fost duşi la spital pentru a le fi îngrijite rănile, neavând nevoie de internare, potrivit news.ro

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a anunţat, marţi, că luni seară, la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă ”Prichindelul” Sibiu cinci adolescenţi au fost implicaţi într-un incident.

Astfel, trei fete şi doi băieţi şi-au provocat leziuni, prin tăiere, la nivelul membrelor superioare. Ei au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Pediatrie ”Luther” Sibiu, unde au primit îngrijiri medicale, le-au fost dezinfectate rănile şi au fost pansaţi. Ei nu au avut nevoie de internare, leziunile fiind uşoare, iar în prezent starea lor este bună.

La nivelul DGASPC Sibiu a fost demarată o ancheta interna cu privire la acest incident, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, în centrul ”Prichindelul” se acordă servicii sociale pentru copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, repatriaţi, victime ale traficului de persoane, copii ai străzii, copii găsiţi sau abandonaţi în unităţi sanitare, cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani, care au domiciliul sau au fost identificaţi pe raza administrativ-teritorială a judeţului Sibiu.

”La data de 18 decembrie, în jurul orei 20:00, prin apel 112, un angajat al unui centru de plasament a sesizat faptul că 5 minori ai centrului necesită îngrijiri medicale, întrucât şi-au provocat leziuni superficiale pe membrele superioare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din sistemul de ordine şi siguranţă publică aparţinând IJJ Sibiu, cercetările fiind preluate de către poliţiştii de la investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul iar în funcţie de rezultat, dispunerea măsurilor legale care se impun”, a transmis, la rândul său, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.