Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchete de AMPLOARE ale autorităților din Italia și Franța după prăbușirea podului din Genova: Cel mai mare operator de taxare rutieră din țară este vizat

genova viaduct

Guvernul italian a deschis o anchetă joi vizând cel mai mare operator de taxare rutieră din ţară, la câteva ore după ce a spus că acesta se poate confrunta cu o amendă usturătoare sau îşi poate pierde concesiunea după ce un pod din Genova s-a prăbuşit ucigând cel puţin 38 de persoane, informează Reuters, potrivit Agerpres.

O secţiune a viaductului Morandi de pe autostrada A10 din Italia a cedat marţi în timpul prânzului când traficul era intens. Zeci de vehicule au căzut 50 de metri în golul creat, iar Autostrade per l'Italia a intrat în focul criticilor politice.

Lansând ancheta joi seara, Ministerul Transporturilor a spus că i-a dat societăţii 15 zile pentru a arăta că şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale, adăugând că doreşte ca aceasta să reconstruiască podul pe cheltuiala proprie.

Dacă dovezile furnizate de societate vor fi considerate neadecvate, Roma le va considera drept o încălcare a termenilor concesiunii.

Anterior, ministrul adjunct al transporturilor Edoardo Rixi a declarat că Autostrade, deţinută de familia italiană Benetton, ar putea pierde concensiunea pentru că nu a reuşit să asigure siguranţa viaductului.

"Opţiunile pe care le analizăm sunt revocarea integrală, revocarea doar a secţiunii A10 sau a o penalizare, dar o amendă de 150 de milioane de euro este prea mică", a declarat Rixi pentru Reuters.

Conform condiţiilor concesiunii, Autostrade poate fi amendată cu maxim 150 de milioane de euro.

Autostrade declară că a efectuat controale regulate şi temeinice privind siguranţa viaductului de 1,2 km, parte a unei autostrăzi care leagă oraşul-port Genova cu sudul Franţei, şi a folosit experţi recunoscuţi în efectuarea testelor şi inspecţiilor.

Autostrade va organiza o şedinţă extraordinară a consiliului de administraţie săptămâna viitoare în legătură cu această criză, a declarat o sursă apropiată de subiect.

Societatea a anunţat joi că ambulanţele nu vor mai plăti taxa de drum pe întreaga sa reţea, care acoperă aproape jumătate din cei aproximativ 6.000 de km de autostrăzi din Italia.

Procurorii italieni au deschis o anchetă privind motivele din spatele prăbuşirii podului.

Şi procurorii francezi au deschis o anchetă în legătură cu acelaşi accident.

Parchetul de la Paris a confirmat pentru dupa că ancheta - bazată pe suspiciunea de vătămare fizică şi omor involuntar - a fost
iniţiată deoarece în incident au murit cetăţeni francezi.

Ministerul francez de Externe a declarat la începutul acestei săptămâni că patru cetăţeni francezi se numără printre cei care au murit în accident.

Potrivit MAE român, în prăbuşirea podului de la Genova un cetăţean român a murit şi unul a fost rănit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.