Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETE în Ucraina la compania de gaz ce are legături cu fiul lui Joe Biden

SUA-Ucraina

Procurorul-şef al Ucrainei a anunţat că va reexamina cazurile în care este implicată compania de gaz ce are legături cu fiul candidatului democrat la alegerile americane Joe Biden, în contextul în care Ucraina continuă să fie în centrul unei anchete privind o posibilă destituire a preşedintelui american Donald Trump, relatează DPA, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Decizia vine în urma unor apeluri repetate ale lui Trump - rivalul politic al lui Biden - ca Ucraina să verifice acordurile de afaceri ale familiei Biden pe teritoriul său.

Precedenta anchetă a autorităţilor ucrainene a vizat o firmă, Gasholding Burisma, care îl avea pe Hunter Biden în conducerea sa. Joe Biden era vicepreşedinte al SUA atunci. Investigaţia a fost oprită în 2016.

"Vom analiza toate procedurile care fie au fost oprite, fie au fost disjunse', a declarat vineri, la Kiev, procurorul Ruslan Riaboşapka.

Aproximativ 15 dosare vor fi examinate pentru a se vedea dacă vreunul dintre ele nu a fost instrumentat conform legislaţiei, a spus el.

Riaboşapka a negat acuzaţiile că procuratura a fost influenţată de preşedintele Ucrainei.

Trump se confruntă cu o anchetă privind o posibilă destituire în Congres din cauza contactelor sale cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Ancheta lansată de democraţii din opoziţie a pus o presiune politică uriaşă asupra lui Trump. Trei lideri democraţi din trei comisii din Congres au declarat joi că acţiunile lui Trump sunt "lipsite de etică, nepatriotice şi greşite".

Cele trei comisii i-au înaintat o citaţie secretarului de stat Mike Pompeo, aflat în prezent într-un turneu în Europa, cu termen limită ziua de vineri. De asemenea, Casa Albă se va confrunta cu o citaţie vineri dacă nu predă documente solicitate de congresmeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.