Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETE PENALE în Italia: Spitale şi centre de îngrijire din Lombardia sunt în vizorul procurorilor

Outbrak News Tuday
carantina italia coronavirus

Spitale şi centre de îngrijire din Lombardia, regiune din nordul Italiei, sunt aspru criticate cu privire la modul în care gestionează criza provocată de noul coronavirus şi în mai multe cazuri sunt efectuate cercetări de către procurori, relatează miercuri dpa, potrivit AGERPRES.

Se pare că noul coronavirus s-a extins în mod necontrolat într-un număr de centre de îngrijire din Lombardia, epicentrul epidemiei din Italia, potrivit unor informaţii furnizate de mass-media italiene.

Într-o cunoscută secţie de geriatrie din apropierea oraşului Milano, 110 persoane au murit din luna martie şi alte cazuri au fost ascunse, potrivit ziarului Corriere della Sera. Secţia menţionată nu a comentat acuzaţiile aduse.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Parchetul din Milano a declarat că investighează condiţiile din mai multe centre de îngrijire, în timp ce vicepreşedintele regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, a declarat că va fi creată o comisie independentă la nivelul regiunii pentru a cerceta acuzaţiile aduse.

Într-un caz separat, procurorul a declarat miercuri că investighează acuzaţiile la adresa personalului dintr-o clinică din Alzano Lombardo, lângă Bergamo, a anunţat agenţia de presă italiană ANSA.

Primarul din Bergamo, Giorgio Gori, a declarat că pacienţii cu coronavirus nu sunt identificaţi imediat.

Comisia regională a asociaţiei medicilor italieni, FNOMCeO, între timp, a scris o scrisoare deschisă către guvernul regional în care reclamă mai multe greşeli critice în gestionarea crizei.

În prezent, doar cei care prezintă simptome grave de coronavirus sunt testaţi pentru boală (COVID-19).

De asemenea, medicii au reclamat lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul medical şi lipsa de claritate cu privire la răspândirea virusului în centrele de îngrijire.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

Partidul politic Mişcarea Cinci Stele (M5S) a criticat decizia Lombardiei de a diminua presiunea din spitalele regionale prin trimiterea pacienţilor COVID-19 în centre de îngrijire.

''Această decizie dezvăluie enorma iresponsabilitate morală a politicii'', a scris pe Twitter eurodeputata Eleonora Evi.

Peste 17.000 de oameni au murit până acum în Italia, fiind ţara europeană cel mai grav afectată de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.