Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCOM: 55% dintre conexiunile de internet mobil sunt 4G

Sorin Grindeanu audiere ANCOM

ANCOM anunţă că la jumătatea anului 2019, numărul conexiunilor la internet mobil era de 19,6 milioane (-1%), iar conexiunile 4G își mențin tendința de creștere, ajungând la aproape 11 milioane (+6%), reprezentând peste 55% din numărul total de conexiuni la internet mobil, potrivit unui comunicat.

Împreună cu conexiunile 3G (29% din total), ponderea conexiunilor de mare viteză (3G şi 4G) ajunge la 84% din totalul conexiunilor. Traficul mediu lunar de internet mobil a crescut cu 16% în primele șase luni ale acestui an, ajungând la 3,4 GB per locuitor.

În funcție de numărul de conexiuni active la internet mobil, la jumătatea anului 2019, Orange deținea o cotă de piaţă de 39%, Vodafone de 24%, Grupul Telekom de 19%, ceilalți furnizori însumând 18%.

Conform statisticilor ANCOM (Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), numărul conexiunilor la internet fix din România s-a menţinut la 5,1 milioane la jumătatea anului 2019, în creştere uşoară, de 1%, din care 3,5 milioane sunt în mediul urban (+0,2%) și 1,6 milioane în mediul rural (+2%). Rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării era de 62% la nivel național, respectiv de 74% în mediul urban și de 47% în mediul rural.

Din totalul conexiunilor la internet fix, 71% (3,7 milioane) sunt conexiuni de foarte mare viteză (cel puțin 100Mbps). De altfel, peste 62% dintre conexiunile de internet fix au fibră optică până cel puțin la clădire, fiind realizate prin FTTH sau FTTB.

În prima jumătate a anului 2019, traficul mediu lunar de internet fix a fost de 27 GB per locuitor, în creştere cu 4%.

În funcție de numărul de conexiuni la internet fix, RCS&RDS deținea o cotă de piaţă de 52%, Grupul Telekom de 22%, UPC de 12%, ceilalți furnizori însumând 14%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.