Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCOM i-a aplicat o AMENDĂ uriașă companiei Orange, după ce i-a picat rețeaua

orange

Amenzi de aproape un milion de lei au fost aplicate de ANCOM în urma unor controale pe piețele telecom, poștă și echipamente radio. Acestea au avut loc în prima jumătate a anului.

ANCOM anunță că au avut loc un număr de 1.735 de controale în urma cărora au fost aplicate 200 de avertismente și 91 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 995.900 lei.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Suma s-a constituit venit la bugetul de stat.

Directorul Directiei Executive Monitorizare și Control din cadrul ANCOM, Cristin Popa, susține că activitatea de monitorizare și control s-a concentrat pe supravegherea pieței echipamentelor radio și a compatibilității electromagnetice.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

”Neconformitatea echipamentelor radio poate produce interferențe prejudiciabile, și, implicit, care pot afecta buna funcționare a serviciilor de comunicații electronice. Totodată, a fost finalizată acțiunea de verificare a incidentului de securitate în care a fost implicată societatea Orange România în luna ianuarie 2020, aplicându-se o amendă contravenționala de 500.000 lei”, a spus Popa.

Pe piața echipamentelor radio și a compatibilității electromagnetice, ANCOM a efectuat 419 controale, în urma cărora au fost aplicate 80 de avertismente și 42 de amenzi în valoare totală de 207.000 de lei pentru echipamente neconforme din punct de vedere al compatibilității electromagnetice.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19

De asemenea, ANCOM cooperează permanent cu Direcția Generală a Vămilor pentru a se asigura că echipamentele care sunt puse în libera circulație pe piața națională și, implicit, pe piața comunitară, respectă legislația în vigoare.

În ceea ce privește piața de comunicații electronice, ANCOM a efectuat 1.080 de acțiuni de control și a aplicat 29 de amenzi contravenționale, în cuantum de 727.400 lei.

Citește și: Curată nebunie! Caz fără precedent: Un cadru medical care nu crede în coronavirus a infectat 6 persoane

De asemenea, au fost amendați furnizori de servicii de telefonie, în cazul cărora neregulile fiind legate de încălcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali.

În rândul furnizorilor de servicii de acces la internet, Autoritatea a aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei, pentru furnizarea de servicii fără a avea un contract valabil încheiat.

Citește și: Nelu Tătaru reacționează după recordul de noi cazuri în România: Vom propune carantinarea unor zone

Alte amenzi au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonoră unde principalele încălcări au constat în nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condițiilor cuprinse în autorizațiile tehnice.

Pe piața serviciilor poștale ANCOM a efectuat 236 de controale soldate cu amenzi de 61.500 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligațiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Din totalul controalelor, 4 au vizat Compania Națională Poșta Română în urma cărora a fost aplicat un avertisment, precum și o amendă de 5.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.