Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia ar putea avea CONSECINȚE DEVASTATOARE, dacă se răspândeşte în închisorile din Rusia, avertizează Amnesty International

pandemie

Organizaţia Amnesty International a tras un semnal de alarmă marţi asupra "consecinţelor devastatoare" pe care le-ar avea o pandemie de COVID-19 în închisorile din Rusia, făcând apel la autorităţi să reducă numărul de deţinuţi, în special al celor care sunt în aşteptarea procesului, relatează AFP.

Înainte de Amnesty şi organizaţia Human Rights Watch a atras atenţia săptămâna trecută în legătură cu suprapopularea din penitenciarele din Rusia, spunând că este o problemă majoră în cazul epidemiei de noul coronavirus, informează agerpres.ro.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

"Dacă autorităţile nu pun în aplicare măsuri de protecţie urgente, pandemia de COVID-19 ar putea lovi închisorile din Rusia cu consecinţe devastatoare", a avertizat într-un comunicat Natalia Priluţkaia, cercetătoare a Amnesty International pentru Rusia.

Potrivit ei, "situaţia actuală a sistemului penitenciar rus (...) îi expune pe deţinuţi la un mai mare risc de boli infecţioase". Cercetătoarea invocă "suprapopularea, aerisirea proastă, îngrijirile şi instalaţiile sanitare inadecvate".

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’

Conform Amnesty International, 9.000 din cei 519.600 de deţinuţi din Rusia sunt bărbaţi de peste 60 de ani, cei mai expuşi la virus. ONG-ul denunţă faptul că "aproape 97.000 de prizonieri sunt în centre de detenţie provizorie, unde condiţiile sunt mai periculoase, în special din cauza suprapopulării".

ONG-ul face apel la autorităţile ruse "să ia în considerare mijloace de a reduce populaţia carcerală din Rusia".

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Conform celui mai recent bilanţ oficial, Rusia numără 2.237 de cazuri confirmate de coronavirus şi 17 morţi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 500 de contaminări şi opt decese, un record până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.