Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

André Leon Talley, simbol al jurnalismului de modă şi fost redactor general al revistei Vogue, a murit la vârsta de 73 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

André Leon Talley, simbol al jurnalismului de modă, care a fost director de creaţie şi redactor general la Vogue SUA, a murit marţi, la spital, în White Plains, New York, la vârsta de 73 de ani. Cauza morţii nu a fost dezvăluită, scrie Variety, informează News.ro.

Decesul lui Talley a fost confirmat pe pagina sa de Instagram.

Una dintre cele mai cunoscute voci din lumea modei, mandatul lui Talley la Vogue în anii 1980 şi 90 a fost esenţial în modelarea imaginii revistei.

Talley a ocupat funcţia de redactor la Vogue din 1983 până în 1987, înainte de a deveni directorul de creaţie al publicaţiei în 1988. El a lucrat îndeaproape cu redactorul-şef al Vogue din SUA, Anna Wintour. După ce a deţinut această funcţie timp de şapte ani, a devenit redactor general al Vogue, funcţie pe care a deţinut-o până în 2013. Cariera lui Talley în jurnalismul de modă s-a întins pe şase decenii, contribuţiile sale fiind publicate şi în Women's Wear Daily, W şi New York Times.

În ultimele cinci decenii, a fost un confident apropiat al lui Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld, Paloma Picasso, Diane von Furstenberg, Bethann Hardison, Manolo Blahnik şi a avut o înclinaţie pentru descoperirea, cultivarea şi celebrarea tinerilor designeri.

Talley a primit însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Franţei în 2020 şi premiul pentru literatură al guvernatorului Carolina de Nord în 2021.

Talley a scris trei cărţi, inclusiv două de memorii. De asemenea, a fost co-autor al filmului „MegaStar” din 1984 împreună cu Richard Bernstein. Cea mai recentă carte a sa, „The Chiffon Trenches”, detaliază conflictul cu Wintour şi experienţa cu rasismul în industria modei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.