Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrea Schaechter, FMI: 4 din cele 5 criterii de performanţă au fost atinse de România

andrea schaechter
Patru din cele cinci criterii de performanţe au fost atinse de autorităţile române la sfârşitul lunii decembrie, a declarat şeful următoarei misiuni FMI în România, Andrea Schaechter.

"Criteriul de performanţă pe deficitul din 2013 a fost ratat din cauza întârzierii scrisorii de intenţie. Guvernul va cere o derogare pentru redarea criteriului de performanţă la deficitul bugetar şi noi vom acorda derogarea. Pentru 2014, continuăm să prevedem o creştere a PIB de 2,2% în 2014. Şi alte sectoare, nu numai agricultura vor avea importanţă în acest an. Suntem optimişti că România va continua performanţa foarte bună în ceea ce priveşte exporturile. Estimăm o creştere de până la 1,5% a deficitului de cont curent, pe măsura ce cererea internă va creşte. Indexul Bursei a crescut, dar există potenţial. Estimăm o creştere a cererii interne. Una dintre priorităţi este legată de dezvoltarea infrastructurii", a declarat oficialul FMI. 

Schaechter a precizat că singura ţintă ratată a fost cea privind arieratele pentru întreprinderile de stat. 

"Este foarte dezamăgitor ca realizarea ţintelor, în decembrie, s-au împotmolit. Statul încă nu-şi îndeplineşte obligaţiile de a-şi plăti datoriile la timp, în companii.  Guvernul s-a angajat să ia o serie de măsuri colective cum sunt transferurile bugetare dar şi cele de restructurale", a mai spus aceasta.

În plus, Guvernul trebuie să investească în infrastructură şi să rezolve pe termen mediu dificultăţile şi să împingă cu putere creşterea economică, susţine oficialul FMI. 

"Absorbţia de fonduri europene o prioritate pentru Guvern, ar fi un impuls pentru creştere", a adăugat Andrea Schaechter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.