Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Moldovan EXPLICĂ reducerea efectivelor de elevi care participă fizic la cursuri, în scenariul roşu: Creşte numărul de cazuri la categoria 10-19 ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a explicat motivul pentru care instituţia a recomandat ca efectivele de elevi care participă fizic la cursuri, în scenariul roşu, să fie înjumătăţite. Ea a precizat că s-a observat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la categoria 10-19 ani, astfel că este important să fie asigurată distanţarea între elevi, anunță news.ro.

"Practic, această diferenţă vine din numărul de elevi care frecventează anumite clase, dar ideea înjumătăţirii claselor vine din dorinţa de a putea menţine nişte reguli de distanţare de minimum un metru între elevi. Atunci, practic ca nu tot efectivul clasei să meargă la orele respective în situaţia în care suntem în scenarii care ne îngrijorează şi să asigurăm claselor terminale o distanţare corectă. Acest lucru vine din studii şi inclusiv din ultimele remarci pe care le avem vis-a-vis de numărul de cazuri pe grupe de vârstă pentru că am observat o creştere a numărului de cazuri tocmai la categoria 10-19 ani. Aceste cifre vin de la Ministerul Educaţiei, noi am rugat să se menţină acel 50 la sută”, a declarat Andreea Moldovan, la Digi24, duminică seara.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Andreea Moldovan a subliniat că este important să se evite îmbolnăvirile între elevi.

"Rămâne efectivul înjumătăţit pentru că e important să asigurăm o distanţare pentru evitarea aglomeraţiei copiilor. Am dorit să avem această regulă tocmai pentru că e important să păstrăm acea distanţă. Toate şcolile pe care le-am vizitat în ultima perioadă au reuşit foarte frumos să se organizeze în această perioadă de pandemie, astfel încât să îşi asigure circuite, dezinfectanţi, distanţarea, nişte norme de igienă care ajută cadrele didactice şi elevii. În acest sens am dorit să trasăm acest 50 la sută tocmai ca să arătăm că dorim să evităm nişte îmbolnăviri ale unor copii din clase terminale, unde prezenţa lor este importantă pentru ore”, a explicat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat a menţionat că "dacă cineva vrea să depăşească limita va trebui să ceară aprobare la DSP, însă în situaţii punctuale”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că a fost trimisă inspectoratelor şcolare o instrucţie conform căreia, în scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii dintr-o clasă din an terminal pot participa fizic la cursuri. În cazul clasei a VIII-a, este vorba despre 15 elevi, în cazul claselor a XII-a şi a XIII-a despre 17 elevi. "Am acceptat punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, care a impus această înjumătăţire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare. Să nu mă întrebaţi care este diferenţa în aceeaşi şcoală unde nu sunt restricţii numerice cu privire la efectivele claselor a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, (...) faţă de clasa a VIII-a (...) pentru că nu am cum să răspund la această întrebare”, a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.