Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora: 'Dragnea și Dăncilă au fost puși să jure, la Cotroceni. Iohannis știe că dacă acceptă să livreze capul lui Kovesi mafiei penale e TERMINAT'

andreea pora

Andreea Pora e de părere că pericolul propunerii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a trecut. Asta pentru că ieșirea publică, în conferința de presă a lui Kovesi, a avut un efect devastator, crede Pora, dar și pentru că a intervenit o ”mână invizibilă” care a oprit dezastrul.

Șefa de la Revista 22 lansează și un scenariu despre ce s-a întâmplat la Palatul Cotroceni, la întâlnirea dintre Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Președintele i-ar fi pus ”sa jure ca nu-si vor mai baga coada politica și pe jumatate penala in vreo conspiratie. S-a convenit ca responsabilitatea sa si-o asume Tudorel Toader.”, spune Pora.

Citește și: A fost făcut public! Cât de bogată este, de fapt, „VOCEA” premierului Dăncilă

Chiar dacă Tudorel Toader ar propune revocarea lui Kovesi, Iohannis o va refuza, admițând că CSM va da aviz, ”orice e posibil, la cite presiuni si santaje care se practica in zona asta.”. Pora e de părere, într-un articol de pe site-ul revistei sale, că ”Iohannis stie ca daca accepta sa livreze capul lui Kovesi mafiei penale e terminat.”

”Doua elemente au contribuit decisiv la rasturnarea de situatie la care asistam: efectul devastator pe care l-a avut conferinta de presa a sefei DNA si acea mina invizibila care intervine in ultima secunda pentru a opri dezastrul.

Citește și: Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL

Pe fond, iesirea lui Kovesi a reasezat piesele pe tabla de joc. Revocarea ei a devenit peste noapte aproape imposibila prin riscurile pe care le presupunea. Sustinatorii anticoruptiei s-au remobilizat, fiind gata sa umple pina la refuz pietele in apararea lui Kovesi, iar mesajul ca mafia penala e gata sa darime statul de drept si una dintre cele mai importante institutii post-aderare, reinstaurind domnia arbitrariului in fata legii a facut inconjurul cancelariilor si al Comisiei europene. Impactul a fost major si la acest nivel, Kovesi se bucura de credibilitate si sustinere, iar faptul ca a iesit in premiera sa traga un astfel de semnal de alarma a socat. Mina invizibila s-a pus in miscare.

Cei doi luptatori cu „statul paralel”, Dragnea si Tariceanu, s-au repliat impinsi de frica si din calcul politic. Dragnea s-a dat la fund cu Dancila dupa el, iar amindoi au fost convocati la Cotroceni unde au fost pusi sa jure ca nu-si vor mai baga coada politica și pe jumatate penala in vreo conspiratie. S-a convenit ca responsabilitatea sa si-o asume Tudorel Toader. Bietul de el!

Citește și: Mihai Bendeac, decizie RADICALĂ! Actorul a anunțat SFÂRȘITUL

Ce raport va prezenta Tudorel Toader? Pentru ca articolele 79 si 88 din legea privind organizarea judiciara la care face referire spun ca e vorba de rapoartele Parchetului general si DNA, care trebuie prezentate CSM si ministrului, cel care apoi le prezinta parlamentului, ceea ce nu s-a mai intimplat pina acum. Ministrul va avea o problema. Si inca una mare. Daca va veni cu propriul raport de evaluare, asa cum spunea inainte de sejurul in Japonia, inseamna fie ca il are deja pregatit, fie ca il va fabrica pina joi. Or pina atunci e putin probabil ca Inspectia judiciara care a declansat o ancheta ( in 12 februarie) la DNA Ploiesti in urma emisiunilor transmise de A3 Voiculescu si RTV Ghita, puse la cale de Vlad Cosma cu ajutorul cartelului anti-DNA, sa termine verificarea existentei unor ”indicii in legatura cu savârsirea unor abateri disciplinare”. Mai mult, raportul trebuie votat de sectia de procurori a CSM. Complicat.

In timp ce politicienii statului paralel continua sa strige ”Tudorel, fa ceva”, Iohannis ii spune spune ”Tudorel, sezi blind”. Daca totusi Tudorel Toader va ceda presiunilor Cartelului si ii va cere presedintelui revocarea lui Kovesi ( personal am dubii, omul vrea o functie la Bruxelles, iar un asemenea de gest ar fi finalul unei astfel de cariere) lucrurile se vor complica si mai tare pentru el si pentru PSD.

Citește și: Dezvăluire ȘOCANTĂ a lui Mihai Gâdea! Ce i s-a întâmplat directorului Antena 3

CSM, sectia de procurori, e putin probabil sa dea un aviz pozitiv ( consultativ, de altfel) cererii de revocare. Sa nu uitam ca CSM a votat intotdeauna de partea lui Kovesi, ultima oara in cazul Iorga- Moraru, in pofida unor cozi de topor care exista acolo. Sigur, orice e posibil, la cite presiuni si santaje care se practica in zona asta.

Iohannis stie ca daca accepta sa livreze capul lui Kovesi mafiei penale e terminat. A pus multora rabdarea la incercare dupa numirea cabinetului Dancila, dar meciul cel mare, singurul cu adevarat important, de abia acum il joaca.”, scrie Pora.

Citește și: Ce se va întâmpla cu DOCUMENTUL MOMENTULUI – Ministrul Finanțelor oferă ULTIMELE detalii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.