Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu, despre incendiul de la Ploiești: 'E regretabil, însă suntem la al cincilea ministru al Sănătății într-un an'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță Andrei Baciu

Este regretabilă tragedia de la Ploiești, însă trebuie să admitem și riscurile, spune Andrei Baciu despre incendiul de joi de la Spitalul din Ploiești. El afirmă că una dintre cauzele care au dus la numărul mare de incendii din spitale îl reprezintă instabilitatea la conducerea ministerului.

Infirmieră care a suferit arsuri în incendiul de la spitalul din Ploiești este în stare stabilă, a spus, joi seara, la Digi 24, Andrei Baciu, secretar de stat din Ministerul Sănătății, conform Mediafax.

Citește și: Andrei Baciu dă cea mai proastă veste a lunii: Primul caz este al unui bărbat de 30 de ani din București

El afirmă că incediul de la spitalul din Ploiești este regretabil.

„E regretabilă această tragedie. Explicații sunt multe. Trebuie să admitem și riscurile pe care le avem. În plină pandemie, o să avem al cincilea ministru al Sănătății într-un an. Nu ai cum cu o asemenea fragmentare a activității să duci lucruri la bun sfârșit. Astfel de reconstrucții de infrastructură nu se fac peste noapte. Ne uităm la alte sisteme de sănătate... acolo este o continuitate”, afirmă Baciu.

Citește și: Andrei Baciu, despre testarea cu salivă a elevilor: 'Nu este o procedură complicată, nu e o operație pe cord deschid, ci o testare'

El spune că e nevoie de o reconstrucție, însă lucrurile nu se fac peste noapte.

„Asta nu înseamnă că stăm cu mâinile-n sân și ne uităm la ce se întâmplă. Facem ce putem, însă, cu privire la infrastructură, realmente e nevoie de stabilitate, astfel încât echipele care se ocupă de proiecte să le ducă la bun sfârșit și să terminăm cu această zodie a unor spitale învehite pe care nu reușim să le modernizăm”, punctează Andrei Baciu.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au murit într-un incendiu care a avut loc joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. 16 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.