Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu explică modul în care se va face vaccinarea la țară: ‘Spre exemplu, în Afumați, există grupuri de Facebook unde Primăria poate trimite mesaje’

copil-vaccinare

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat modul în care vrea România să vaccineze persoanele din mediul rural. Cei care vor să participe la proces o să fie nevoiți să se înscrie pe o listă la Primăria din sat, iar ulterior să vină în ziua în care un centru mobil de vaccinare o să fie adus în zonă.

În tot acest proces un rol esențial îl vor avea și personalitățile cheie din sat: preotul, învățătorul sau medicul.

„Ne uităm ce a fost în alte țări. Obiectivul major a fost atins, însă nu a fost făcut fără o participare angrenată: atât autorități centrale, cât și locale.

Pentru edili implicarea e esențială. Accesul la informație e diferit. Să le comunici sătenilor informațiile, să se programeze și să-i informezi pe cei nelămuriți.

Spre exemplu, în Afumați, există grupuri de Facebook unde Primăria poate trimite mesaje. În alte sate vorbim de alte persoane, de cei cu autoritate.

O să există o listă la Primărie, noi știm câte doze să aducem și apoi mergem cu echipa de vaccinare într-o anumită zi.

Fără implicarea autorităților locale n-am putea ajunge ca țări precum Israelul.

Suntem la următorul punct: avem 2,8 milioane persoane vaccinate. Trebuie să atingem 5 milioane la început de luna iunie. Suntem în grafic.

Pe de altă parte, avem aceste două modalități diferite în care trebuie să acționăn: mediul rural și urban.

Din acest motiv ne întâlnim cu autoritățile locale pentru a pune la punct toate detaliile”, a spus Andrei Baciu, la Digi24.

Citește și: Modelul de vaccinare de la Timișoara o să fie copiat și în alte orașe. Andrei Baciu: 'Practic e ceea ce ne lipsește'

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite

Citește și: VIDEO - 'Umbra' lui Voiculescu nu vrea să plece din minister. Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății: 'Nu pot să spun că voi șterge cu buretele asiprațiile' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.