Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu: În ultimele zile, peste 9.000 de persoane au primit tratamente în centrele de evaluare COVID

Facebook
Andrei Baciu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV, a declarat joi că, în ultimele zile, un număr de 9.123 de persoane au fost evaluate şi au primit tratamente în 135 din cele 217 centre de evaluare COVID de la nivelul ţării.

"În ultimele zile, dintre aceste 217 centre în 135 au fost evaluate un număr de 9.123 de persoane, li s-au administrat şi tratamente care, până la acest moment, erau administrate în mod normal în spital - 239 de doze de anticorpi monoclonali, aproximativ 35.000 de comprimate de Molnupiravir şi 95.000 de comprimate de Favipiravir", a afirmat Andrei Baciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că România dispune, la acest moment, de stocuri suficiente de medicamente pentru tratamentul anti-COVID.

"Avem stocuri suficiente şi am să dau doar câteva exemple: Favipiravir - 846.000 de comprimate în spitale, 49.000 de comprimate în farmacii cu circuit deschis, deci vorbim de farmaciile comunitare, farmaciile de pe stradă, disponibile celor care doresc să achiziţioneze. Remdesivir - 10.000 de flacoane în spitale şi 93.000 de flacoane în stoc, anticorpi monoclonali - 11.000 de cutii aproximativ şi alte 2.400 de flacoane de diferite tipuri cu care pot fi trataţi aproximativ 40.000 de pacienţi. Tocilizumab - 3.300 de flacoane în spitale şi 3.400 de flacoane pe stoc, Anakinra, de asemenea, 73.000 de doze în spital. Şi la fel există suficient de multe anticoagulante astfel încât toţi pacienţii care au nevoie de terapii medicamentoase să poată să fie trataţi în condiţii de maximă siguranţă", a precizat Baciu.

Cu privire la testare, el a menţionat că se păstrează şi un număr crescut de cabinete de medici de familie care efectuează testare anti-COVID, respectiv 4.062 de cabinete de medicină de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.