Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu: 'Virusul SARS-CoV-2 nu o să dispară pur și simplu nici peste ani de zile'. Ce spune despre varianta care îi îngrijorează pe experți - Centaurus

Facebook
Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19, miercuri, pe B1 TV, și a declarat că „acum suntem sigur în buza unei noi creșteri a numărului de cazuri peste tot în Europa și peste tot la nivel global”.

„Acum trebuie să plecăm de la perspectiva generală cu care privim lucrurile, pentru că, fix cum spuneți dumneavoastră, mai vine un val, uite, iar cresc cazurile ș.a.md., și lucrul acesta sigur că este o constatare nefericită, nu e o veste bună niciodată, însă dacă ținem minte un singur lucru și un singur fapt pe care nu avem cum să îl influențăm, faptul că acest virus va fi cu noi o perioadă lungă de acum de timp, nu va dispărea pur și simplu așa nici acum, nici peste luni de zile, nici peste ani de zile. Virusul o să fie cu noi”, a afirmat oficialul.

El a enumerat și câteva dintre motivele trendului de creștere.

„Acum suntem sigur în buza unei noi creșteri a numărului de cazuri peste tot în Europa și peste tot la nivel global. Întrebare simplă – de ce se întâmplă chestia aceasta? Răspunsul logic și obiectiv este pentru că oamenii se întâlnesc cu oameni, oameni care de obicei nu se întâlnesc, sigur că vine după o perioadă în care călătorim cu avionul, mergem în aeroport, mergem cu mijloace de transport în comun”, a adăugat Andrei Baciu.

Întrebat despre așa-numita variantă Centaurus a virusului SARS-CoV-2, el a explicat: „Este o variantă subtulpinii Omicron, care a fost descoperită pentru prima dată acum câteva luni de zile și nu este nimic altceva decât o altă subvariantă Omicron. Vom mai auzi și de alte variante, nu este, cu siguranță, din nefericire, ultima, ideea este ce facem cu acest fapt”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.