Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru dinamitează România Educată, cu WC în curte: Reforma se poate face numai cu AI!

andrei caramitru

Economistul Andrei Caramitru spune că reforma în educație se poate face numai cu ajutorul inteligenței artificiale. România educată, proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis devine tot mai criticat din cauza cazurilor extrem de dese de bătăi în școli.

Andrei Caramitru spune că învățământul poate fi îmbunătățit cu ajutorul AI

"Apropo de reforma în educație. O faci introducând AI. Cum - vedeți mai jos ce fac deja școlile din New York.

Profesorii din New York pilotează în prezent un instrument de inteligență artificială (AI) numit YourWai, dezvoltat de Learning Innovation Catalyst din Columbia, pentru a ajuta la crearea planurilor de lecție. Această inițiativă, testată în primul rând în unele licee din Brooklyn, își propune să reducă timpul petrecut de profesori pentru planificarea lecțiilor, permițându-le să introducă nevoile elevilor și standardele dorite în aplicație, care generează apoi un plan de lecție. Superintendentul Janice Ross a evidențiat potențialul YourWai de a revoluționa predarea, eliberând profesorii să se concentreze mai mult pe gândirea creativă decât pe dezvoltarea curriculum-ului.

Într-o dezvoltare conexă, rețeaua Urban Assembly a micilor licee publice din New York City explorează utilizarea AI pentru a îmbunătăți feedbackul profesorilor. Acest proiect, în colaborare cu Institutele Americane de Cercetare, implică un instrument alimentat de inteligență artificială care analizează videoclipurile profesorilor în clasă pentru a oferi feedback. Instrumentul își propune să economisească timp “antrenorilor de instruire” și să extindă accesul la feedback de calitate pentru profesori.

Aceste inițiative fac parte dintr-o tendință mai largă în sistemul educațional din New York City de a integra tehnologiile AI, cum ar fi ChatGPT, în procesele de predare și învățare. Departamentul de educație al orașului a trecut de la interzicerea ChatGPT pe dispozitivele școlare la îmbrățișarea potențialului său de îmbunătățire a educației, cu planuri de a deschide un institut pentru a studia aplicațiile AI în școli.

(Textul de mai sus e un sumar primit de la un alt AI pe care îl folosesc - Perplexity - care monitorizează știri și mi le sumarizeaza, da da)".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.