Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru: Nu trebuie să ne mai împiedicăm de GDPR și alte prostii care - in cazul asta de forță majoră

National.ro
caramitru andrei

Fostul consilier al liderului USR Dan Barna, Andrei Caramitru, anunță măsurile pe care România trebuie să le ia pentru a stopa epidemia de coronavirus. Ieri, România a decretat stare de urgență națională, însă Caramitru spune că măsurile trebuie păstrate timp de două sau trei luni.

Citește și: COVID se extinde RAPID - Primul caz de coronavirus confirmat în Bistriţa-Năsăud

"După perioada asta de carantină (care sper va fi instaurata oficial repede), după 2 luni cel mai probabil lucrurile vor fi sub control. Speram ca temperaturile de vară să ajute (deși nu știm încă sezonalitatea acestui virus).

Însă asta nu înseamnă ca virusul a fost învins. E suficient sa reapară cateva cazuri și să o luam de la capăt. Chiar dacă vara ne ajuta, e posibil să reapară in toamnă. Ori nu pare plauzibil nici social nici economic sa stam in carantină un an și ceva până sperăm sa apară un vaccin.

Ce trebuie făcut peste 2-3 luni? Pe lângă distanțarea socială continuă (adică mergem la muncă și cumpărături după, dar continuăm sa ne apărăm și sa stam la distanță unii de alții)? Tehnologia ne poate ajuta, și putem învăța de la Coreea de Sud și celelalte țări din Asia care au ținut virusul sub control:

- testări rapide masive. Ca in Coreea de Sud. Ca sa identificam repede pe oricine are virusul și doar aceia intra imediat in carantină. Trebuie milioane de kit-uri pentru asta (se pare ca exista deja in producție modele care o sa coste puțin, 1 dolar)

- folosirea tehnologiei. Aproape toți avem smartphone-uri. Cu localizare precisă. Dacă cineva are virusul - toți cei cu care a fost in contact in ultimele 1-2 săptămâni pot fi identificați destul de precis. Toți sa primească notificare ca trebuie sa se testeze imediat. Cei infectați trebuie sa stea in carantină - se poate face asta instalând brățări electronice cu monitorizare de locație pe care doar autoritățile le pot pune și scoate.

Știu știu. E invaziv. GDPR și alte prostii care - in cazul asta de forță majoră - trebuie regândit. Însă e o soluție ca sa putem funcționa ca societate după ce ieșim din case", scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.