Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru UMILEȘTE PLUS: un partid hiper centralizat în jurul unui lider, de asta rămâne la 5-6%

andrei caramitru

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, îl umilește pe liderul PLUS, Dacian Cioloș. Recent, fostul premier tehnocrat declara că nu se simte reprezentat de USR-istul Caramitru. Acesta nu a pierdut ocazia și l-a atacat pe Cioloș.

Citește și: Olguța Vasilescu a EXPLODAT: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare

"Tăpălagă a scris o analiză ieri. In care spune că USR/PLUS are nevoie de un “leader”. Că asta lipsește.

Este profund greșit. Gândire ca acum 20-30 de ani. Dl Tăpălagă nu înțelege conceptul de rețea și vorbește de ierarhii ca pe vremuri.

Aici vorbim de o mișcare a 2-3 milioane de simpatizanți. Oameni inteligenți care își doresc schimbarea. Care vor sa se implice si vor sa fie ascultați. O mișcare de la firul ierbii. Bottom-up. Este opusul unei miscari ierarhice conduse de un lider.

Ce e nevoie e altceva. Construcția trebuie sa funcționeze ca o platforma deschisă. De idei și de oameni - orice idee buna sau candidat bun (ca e din partid sau nu, ca e sef sau nu) trebuie sa poata fi susținută.

Asta este tema. Dacă mișcarea și USR se ierarhizează și centralizează excesiv, lumea nu se va mai simți reprezentată. Este exact problema PLUS (care este un partid hiper centralizat in jurul unui om) - și care stagnează la 5-6% din aceasta cauza.

Soluția - pentru a creste - este in open primaries pentru selecția candidaților și aplicații digitale de rapid pooling și aliniere. Dacă USR (împreuna cu PLUS) încep sa gândească așa - vor câștiga masiv. Dacă nu - vor pierde (din ambiția unuia sau altuia care vrea doar putere internă și gândește in paradigme vechi și perimate)", scrie Caramitru pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.