Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Chiliman revine în politică

g4media.ro
Andrei Chiliman

După o absență de 9 ani din politică, Andrei Chiliman (76 de ani) revine în PNL. Fostul primar s-a reînscris în organizația PNL Sector 1, conform unui comunicat de presă al formațiunii. Odată cu Andrei Chiliman, în PNL Sector 1 s-a reînscris și Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

Chiliman a fost exclus din PNL în 2013, după ce a fost acuzat de liderul partidului la acea vreme, Crin Antonescu, de neimplicare în  referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După excludere, Chiliman a înființat Inițiativa România Liberală, acesta a fuzionat prin absorbție cu PDL, astfel că Chiliman a devenit prim-vicepreședinte PDL în 2014.

Fuziunea PNL-PDL l-a readus pe Chiliman la liberali, însă în 2015 acesta s-au autosuspendat din toate funcțiile politice, inclusiv din funția de primar al Sectorului 1, după ce a fost plasat sub control judiciar într-o anchetă penală. Dosarul a fost clasat la finalul lui 2020.

Membru PNL din 28 decembrie 1989, Chiliman a fost primar al Sectorului 1 din 2004 până în 2015, anterior fiind deputat de București în perioada 1996 - 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.