Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Corlan (comisar general Garda Națională de Mediu): ne dorim suplimentarea efectivelor gărzii cu minim 150 de comisari

andrei corlan

Garda Națională de Mediu a împlinit 21 de ani de la înființare. În cadrul unui eveniment dedicat educației de mediu, la Suceava, Comisarul general al GNM, Andrei Corlan a declarat că își dorește suplimentarea efectivelor instituției cu minim 150 de comisari, până la finalul anului curent.

”Membrii Gărzii Naționale de Mediu sunt reprezentanți în cam toate comisiile europene de protecție a mediului și apreciați unanim, în decursul acestor 21 de ani”, a declarat Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

”Dorința noastră este ca, în decursul acestui an, să se suplimenteze efectivele Gărzii Naționale de Mediu cu minim 150 de comisari”, subliniază Andrei Corlan.

”Rezultatele spectaculoase din ultimul an se datorează capacității profesionale a personalului GNM, care și-a planificat strategia de lucru. În ciuda resurselor limitate. Suntem apreciați atât la nivel național cât și la nivel internațional”, a mai completat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Din datele prezentate de GNM reiese că în 2023 activitatea a crescut exponențial, cu 51% mai multe controale efectuate față de aceeași perioadă din trecut. Numărul amenzilor aplicate a crescut cu 75% iar cuantumul acestora s-a dublat. Garda Națională de Mediu a întors în țara de proveniență 500 de camioane cu deșeuri, echivalentul a 10.000 de tone de deșeuri blocate la graniță. Numărul de controale pe importul de deșeuri a crescut la 22.000/an de la o medie de numai 4.000/an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.