Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase, după decizia Curții Constituționale: Chemăm la negocieri partidele proeuropene

Andrei Năstase

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de premier, Andrei Năstase a venit cu o reacție.

Acesta susține că Platforma DA militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, organizate de un guvern de profil pro-european responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate, în conformitate cu normele legale și Constituția R. Moldova, transmite Știri.md.

"Platforma Demnitate și Adevăr constată că prin mimarea procedurilor constituționale și eludarea Constituției, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. Rezultatul acestui eșec ne îndepartează şi mai mult de alegerile anticipate şi face iminent pericolul instalării unui guvern PSRM-Sor, guvern care va izola internațional Republicii Moldova, cu consecințe dramatice pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor", a spus Năstase.

Prin urmare, fostul ministru de Interne anunță că Platforma DA cheamă la negocieri partidele proeuropene responsabile şi consultări urgente cu președintele țării în vederea identificării rapide a unor soluții de ieșire din criza generalizată.

"Respingem cu fermitate orice fel de narative propagandistice și manipulatorii care vor încerca să zădărnicească limpezirea situației politice din Republica Moldova prin instalarea unui guvern minoritar asumat de Platforma DA.

Platforma Demnitate și Adevăr rămâne fidelă principiilor care stau la baza întregii noastre activități, încă de la înființare. Vom căuta soluții și vom oferi din nou dialogului politic rolul esențial pe care îl are în cadrul parlamentarismului de tip european, parlamentarism care stă la baza democrațiilor europene puternice și consolidate istoric.

Politicieni responsabili sunt doar cei care știu CUM și reusesc să găsească soluții în favoarea oamenilor, fără a se abate de la litera și spiritul legilor și fără a compromite, prin abordările, deciziile și activitatea lor idealul național, democrația, statul de drept și dreptul poporului la un viitor mai bun", a adăugat Năstase.

În acest context, el a afirmat că Platforma DA își asumă misiunea de a găsi soluții, de a scoate țara din criza generalizată în care se află și de a organiza exemplar viitoarele alegeri parlamentare.

Decretul prezidențial din 11 februarie 2021, prin care Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, este neconstituțional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.