Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase: Există riscul ca Moldova să rateze și banii de la FMI și UE

Radio Moldova
Andrei Nastase

După ce Republica Moldova a ratat iresponsabil cele 60 de milioane din Acordul cu România, riscul iminent este să rateze și cele 500 de milioane de dolari de la FMI și cele 100 milioane de euro de la UE.

Declarația a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, într-o conferință de presă, transmite Știri.md

Potrivit lui, este îngrijorător și regretabil mesajul diplomatic pe care România este obligată, din cauza iresponsabilității decidenților moldoveni, să-l transmită Republicii Moldova. Dincolo de sistarea finanțării, este vorba și despre faptul că România nu are cu cine discuta aici, la Chișinău. În opinia sa, nu există un guvern plenipotențiar responsabil și cu grijă de oameni, unica entitate care era în drept să semneze prelungirea acestui acord.

Andrei Năstase consideră că, indiferent care vor fi narativele propagandei, trebuie sa fie foarte clar pentru fiecare cetățean că acest semnal este unul foarte prost la nivel european. În aceasta configurație politică păstrată de încăpățânarea decidenților la vârful statului de a accepta soluția corectă și rațională a unui guvern pro-european responsabil, suntem țintuiți la periferia Europei.

„Nu poți sa dai foc la țară de dragul unui partid politic, de dragul excepționalității politice a unuia sau altuia. Am spus de mai multe ori că asta se va întâmpla. Nu a interesat pe nimeni, s-a strigat vreme de 5 luni de zile anticipate, fără a se oferi soluția constituțională”, a adăugat Andrei Năstase.

În situația creată, consideră liderul Platformei DA, singura soluție rațională este instaurarea unui guvern responsabil și competent, pentru scoaterea țării din criza generalizată în care se află și organizarea după standardele democratice a alegerilor anticipate.

Andrei Năstase a făcut apel către decidenții din Republica Moldova, să „părăsească această abordare și să ofere țării șansa unui guvern cu drepturi depline”. În opinia sa, dacă nu va exista o schimbare imediată de abordare, vor urma și alte vești foarte rele pentru țară și pentru oameni. El a făcut un apel către Igor Dodon, „să nu mai țină captivă țara în acest joc de putere”, să renunțe la nominalizarea făcută de el (PSRM) și Șor (Partidul Șor) și să ofere șansa unui guvern corect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.